• 27 Ιανουαρίου, 2022

Κόντρα on air για την τιμή στα PCR – Τι υποστήριξε ο Γεωργιάδης τι απάντησαν οι Δήμαρχοι (vid)

 Κόντρα on air για την τιμή στα PCR – Τι υποστήριξε ο Γεωργιάδης τι απάντησαν οι Δήμαρχοι (vid)

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον ΣΚΑΪ, υποστήριξε ότι το πλαφόν των 47 ευρώ στα pcr test είναι η χαμηλότερη στην Ευρώπη και ότι τα φτηνά μοριακά τεστ είναι σπέκουλα των ΜΜΕ που αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση. Στη συζήτηση ήταν παρόντες ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών που πέτυχε τιμή 27 ευρώ στα pcr test και ο δήμαρχος Χαλανδίου που εξασφάλισε τιμή 25 ευρώ.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης, υποστήριξε ότι τα 47 ευρώ είναι χαμηλή τιμή καθώς συμπεριλαμβάνουν το κόστος αγοράς στη χονδρική, τα λειτουργικά έξοδα και το νόμιμο, θεμιτό κέρδος.

Όσον αφορά στις μειωμένες κατά τουλάχιστον 50% τιμές που εξασφάλισαν ο Σίμος Δανιηλίδης και ο Σίμος Ρούσσος, υποστήριξε ότι πρόκειται για τιμές χονδρικής για να τον διαψεύσουν αμέσως και οι δυο δήμαρχοι.

Όπως του απάντησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, με τη διαπραγμάτευση που έκαναν ήδη από τον Νοέμβριο του 2020 για προμήθεια pcr για τους υπαλλήλους του δήμου και τις ευπαθείς ομάδες, πέτυχαν τιμή 25 ευρώ και με αυτή την τιμή δεν μπαίνει κανένας μέσα, ούτε, βέβαια η εταιρεία που προμηθεύει τα μοριακά τεστ.

Ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης εξέθεσε τον υπουργό Ανάπτυξης καθώς όπως είπε με τη νέα διαπραγμάτευση που θα κάνουν προκειμένου να προμηθευτούν μοριακά τεστ για όλους τους δημότες θα εξασφαλίσουν τιμή κάτω των 20 ευρώ.

Και μάλιστα του είπε ότι εάν η κυβέρνηση αποφάσιζε τη συνταγογράφηση των pcr θα μπορούσε να κάνει κεντρική διαπραγμάτευση και να πετύχει τιμή κάτω των 20 ευρώ για τα μοριακά τεστ.

Δείτε την αντιπαράθεση από το τρίτο λεπτό: