• 28 Νοεμβρίου, 2020

ΚΚΕ: Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να μην επιβληθούν τα πρόστιμα στους διαδηλωτές

 ΚΚΕ: Να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες και να μην επιβληθούν τα πρόστιμα στους διαδηλωτές

Να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες και να μην επιβληθούν τα πρόστιμα στους διαδηλωτές, ζητεί η οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, σε ανακοίνωσή της σχετικά με τα χθεσινά επεισόδια στη Θεσσαλονίκη.

«Η κυβέρνηση είπε ότι απαγορεύει τις συγκεντρώσεις για να μην υπάρξει διασπορά του κορονοϊού, την ίδια ώρα όμως είχε συνωστισμένους εκατοντάδες αστυνομικούς γύρω από το ΑΠΘ και το Αμερικάνικο προξενείο», αναφέρει το ΚΚΕ και συνεχίζει: «Περικύκλωσε τους διαδηλωτές στη μεσημεριανή διαδήλωση έξω από το αμερικάνικο προξενείο. Προχώρησε σε 6 συλλήψεις, 28 προσαγωγές και 94 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ. Δεν πήρε κανένα μέτρο κατά της διασποράς του κορονοϊού σε όσους προσήγαγαν» ενώ καταγγέλλει «όργιο κυβερνητικού αυταρχισμού, αστυνομικής βίας και καταστολής».

Στ. Πέτσας για άρση lockdown: Πρώτα θα ανοίξουν τα σχολεία, μετά το λιανεμπόριο

Κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είχε στόχο «από τη μία να καλύψει τις ευθύνες για την κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και για την έλλειψη των αναγκαίων μέτρων, που στοιχίζουν καθημερινά σε χιλιάδες κρούσματα και δεκάδες θανάτους όπως συμβαίνει και στη Θεσσαλονίκη όπου έχουν καλυφθεί σχεδόν όλες οι ΜΕΘ και από την άλλη να ξεμπερδέψει με το αγωνιστικό και εξεγερτικό μήνυμα του Πολυτεχνείου».