• 24 Ιουνίου, 2021

Κικίλιας: Άρση αναστολής αδειών για τους υγειονομικούς

 Κικίλιας: Άρση αναστολής αδειών για τους υγειονομικούς

Την άρση της αναστολής αδειών για τους υγειονομικούς ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, κατά την ενημέρωση για την πανδημία.

Η άρση θα γίνει από αύριο Πέμπτη 13 Μαΐου.

“Με απόφασή μου και μετά από 6 μήνες συγκλονιστικής προσπάθειας, προχωράμε από αύριο 13 Μάϊου στην άρση της αναστολής κανονικών αδειών του προσωπικού των νοσοκομείων του ΕΣΥ, του ΕΚΑΒ, του ΕΟΔΥ, των Δημοσίων Δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (Κέντρα Υγείας, Περιφερειακά Ιατρεία), του ΕΚΕΑ, ΤΟΥ ΙΦΕΤ, της ΕΚΑΠΥ, των Κεντρικών Υπηρεσιών των ΥΠΕ της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Υγείας. Με ευθύνη των Μονάδων Υγείας, θα οργανωθεί η ασφαλής και εύρυθμη λειτουργία της κάθε υγειονομικής μονάδας” είπε ο Υπουργός.

Ο Βασίλης Κικίλιας στην συνέχεια αναφέρθηκε στην πορεία της Επιχείρησης Ελευθερία και τους εμβολιασμούς που έχουν πραγματοποιηθεί.

“Σήμερα θα ξεπεράσουμε τους 106.000 εμβολιασμούς. Θα αγγίξουμε τους 4.000.000 εμβολιασμούς στο τέλος της μέρας. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο 24,59% του πληθυσμού. Πλήρως εμβολιασμένοι είναι το 13% του πληθυσμού. Η Επιχείρηση Ελευθερία προχωρά με βάση το σχέδιο που εκπονήθηκε από πέρσι” ανέφερε μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο Υπουργός στην επιχείρηση «Γαλάζια Ελευθερία», της οποίας στόχος είναι ο καθολικός και πλήρης εμβολιασμός των κατοίκων των νησιών .

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Κίκιλιας, όλοι οι κάτοικοι 19 νησιών θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως μέχρι τέλος Ιουνίου ενώ ο εμβολιασμός τους θα γίνει με το μονοδοσικό σκεύασμα της Johnson & Johnson.

Τα νησιά αυτά είναι τα εξής:

Ρόδος
Κέρκυρα
Λέσβος
Χίος
Ζάκυνθος
Σαλαμίνα
Κεφαλονιά
Κως
Σάμος
Λευκάδα
Σύρος
Νάξος
Σαντορίνη
Λήμνος
Κάλυμνος
Θάσος
Μύκονος
Πάρος
Εύβοια