• 13 Ιουνίου, 2021

Κεραμέως – self test: Θα καλύπτουμε τα δικαστικά έξοδα των εκπαιδευτικών για τις αγωγές εναντίον τους

 Κεραμέως – self test: Θα καλύπτουμε τα δικαστικά έξοδα των εκπαιδευτικών για τις αγωγές εναντίον τους

Αρνητές των self-test (τρεις εκπαιδευτικοί, δύο δικηγόροι κι ένας ιερέας) προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας το άμεσο «πάγωμα» κι εν συνεχεία την ακύρωση του υποχρεωτικού διαγνωστικού ελέγχου για τον κοροναϊό, από μαθητές και εκπαιδευτικούς, υποστηρίζοντας ότι είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να υποχρεώνονται οι μαθητές και οι δάσκαλοι-καθηγητές τους σε self test 2 φορές την εβδομάδα.

Σχολιάζοντας τις αντιδράσεις αυτές, η κυρία Κεραμέως μιλώντας στο MEGA, ανέφερε πως «τα self test εντάσσονται στα εργαλεία που έχουμε, για να προστατέψουμε τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας και όχι μόνο. Τα τεστ ξεκίνησαν από τα Λύκεια και επεκτάθηκε το μέτρο σε πολλούς άλλους κλάδους».

«Το μέτρο εφαρμόστηκε αποτελεσματικά στα Λύκεια» υπογράμμισε η Υπουργός Παιδείας, ευχαριστώντας τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας για την τήρηση των μέτρων προστασίας, κάνοντας μεμονωμένη αναφορά στους διευθυντές και τους εκπαιδευτικούς, που όπως τόνισε «δέχθηκαν πιέσεις από γονείς».

«Υπάρχει ειδική πρόβλεψη για την προστασία των διευθυντών μας, των εκπαιδευτικών μας, προκειμένου να καλυφθούν τυχόν δικαστικές δαπάνες για την υπεράσπιση των καθηκόντων τους», υπογράμμισε η κ. Κεραμέως.

Σημειώνεται ότι χτες, αστυνομικός, αρνητής των self test, κατέθεσε αγωγή σε βάρος διευθύντριας Λυκείου. Ενώ αξίζει να τονιστεί ότι κατά τόπους ΕΛΜΕ διαμαρτύρονται, ζητώντας την απόσυρση μηνυτήριων αναφορών σε βάρος εκπαιδευτικών, από γονείς που αρνούνται τη διενέργεια των self test.