• 24 Ιουνίου, 2021

Καταγγελίες για θνητότητα 100% στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου – Διατάχθηκε έρευνα

 Καταγγελίες για θνητότητα 100% στη ΜΕΘ Covid του νοσοκομείου Αγρινίου – Διατάχθηκε έρευνα

Ερωτηματα προκύπτουν από το πολύ υψηλό ποσοστό ασθενών που χάνουν τη ζωή τους ενώ έχουν μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid του νοσοκομείου στο Αγρίνιο.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr η θνητότητα φτάνει το 100%. Με λίγα λόγια μέχρι στιγμής όποιος ασθενής με κορωνοϊό έχει μεταφερθεί στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγρινίου έχει πεθάνει.
Όπως αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα, ακόμη και ένας άνθρωπος ο οποίος μεταφέρθηκε από τη ΜΕΘ σε κέντρο αποκατάστασης στη Θεσσαλία, ούτε αυτός τα κατάφερε.

Παράλληλα, το ίδιο μέσο επισημαίνει ότι υπάρχουν περιπτώσεις ασθενών από το Αγρίνιο που μεταφέρθηκαν σε ΜΕΘ στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο στο Ρίο και παρουσίασαν βελτίωση εξερχόμενοι από τη ΜΕΘ, μεταδίδει ότι γιατροί στο νοσοκομείο του Αγρινίου επισημαίνουν αναφορικά με τη θνητότητα ότι “ένα ποσοστό 50% ή 60% ή και 70% μπορεί να είναι αποδεκτό, αλλά το 100% είναι εξωπραγματικό”.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με το Open tv, το θέμα απασχόλησε το ΔΣ του εν λόγω νοσοκομείου το οποίο αποφάσισε να διεξάγει έρευνα.

Εξηγήσεις από τον διοικητή του νοσοκομείου Αγρινίου ζητά η ΥΠΕ

Στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για 100% θνητότητα στη ΜΕΘ Covid του Γενικού Νοσοκομείο Αγρινίου απαντά η 6η Υγειονομική Περιφέρεια. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει “στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιούν κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Υπηρεσιών Υγείας και του ΟΔΙΠΥ στα νοσοκομεία όλης της χώρας, διαπιστώθηκε αυξημένο ποσοστό θνητότητας στη ΜΕΘ Covid του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου, που σε καμία περίπτωση δεν είναι 100% όπως εσφαλμένα αναφέρεται”.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση το εν λόγω θέμα αναδείχθηκε την Παρασκευή 21 Μαΐου, κατά την επίσκεψη στην 6η Υγειονομική Περιφέρεια κλιμακίου υπό τον γενικό γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας Γιάννη Κωτσιόπουλο και τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ/ΚΕΠΥ Νίκο Παπαευσταθίου, οπότε και ζητήθηκαν από το διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αγρινίου Ανδρέα Τσώλη οι απαραίτητες διευκρινίσεις σε σχέση με τις ενέργειες που όφειλε να κάνει η Διοίκηση του Νοσοκομείου.

“Από τον κ. Τσώλη ζητήθηκε να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα: 1)Γιατί το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου δεν ενημέρωσε την ΥΠΕ σε σχέση με την αυξημένη θνητότητα στη ΜΕΘ-COVID, όπως αποκαλύφθηκε στην επίσκεψη του κλιμακίου του Υπουργείου Υγείας; 2)Έθεσε το θέμα ως όφειλε στο Επιστημονικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου; 3)Γιατί δεν ζήτησε εγκαίρως τη συνδρομή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας;” υπογραμμίζει η 6η ΥΠΕ.

“Ο διοικητής του Νοσοκομείου δεν απάντησε στα ερωτήματα, αλλά ούτε σε σχετικό έγγραφο που του απέστειλε στις 28 Μαΐου ο Διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης. Η 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το υπουργείο Υγείας διερευνούν ήδη μέσω των αρμόδιων κλιμακίων τις όποιες διοικητικές παραλείψεις. Σε κάθε περίπτωση, όμως, δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ακυρώσει ή να αμφισβητήσει την τιτάνια προσπάθεια που με αυτοθυσία καταβάλλουν οι υγειονομικοί μας, τόσο στο Αγρίνιο όσο και σε κάθε μονάδα Υγείας της χώρας” επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.