Τέμπη:Έρευνες εκεί που μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χώματος από τα πρώτα βαγόνια

 Τέμπη:Έρευνες εκεί που μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χώματος από τα πρώτα βαγόνια

Έρευνες στο σημείο, όπου μεταφέρθηκαν 300 κυβικά χωμάτων και φυσικού πεδίου, με σκοπό να εντοπίσουν νέα στοιχεία αναμένεται να ξεκινήσουν οι τεχνικοί σύμβουλοι, που έχουν οριστεί από τις οικογένειες των θυμάτων στα Τέμπη, σύμφωνα με το ThessToday. Τις νέες έρευνες των τεχνικών συμβούλων των οικογενειών του σιδηροδρομικού δυστυχήματος, γνωστοποίησε, όπως διευκρινίζουν οι ίδιες πληροφορίες, ο νομικός σύμβουλος Γιώργος Ηλιόπουλος.

Οι έρευνες για το δυστύχημα στα Τέμπη έρχονται μετά τις καταγγελίες, που ήρθαν στη δημοσιότητα, και έκαναν λόγο πως τρεις ημέρες μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων, 30 φορτηγά φέρεται να απομάκρυναν και να μετέφεραν σε ιδιωτικό οικόπεδο τουλάχιστον 300 κυβικά χώμα από τα πρώτα βαγόνια, και στη συνέχεια να μπάζωσαν το σημείο της τραγωδίας.

Σύμφωνα με τον Γιώργο Ηλιόπουλο, νομικό σύμβουλο και πατέρα τραυματία, αναμένεται να ξεκινήσει νέα έρευνα στον χώρο όπου –παρανόμως όπως καταγγέλλουν οι συγγενείς των θυμάτων– μεταφέρθηκε το χώμα, με την ελπίδα ότι ένα χρόνο και σχεδόν ένα μήνα μετά τη σύγκρουση θα εντοπιστούν αναλλοίωτα στοιχεία, τα οποία θα βοηθήσουν περαιτέρω την έρευνα και, κυρίως, για τα ακριβή αίτια της φονικής έκρηξης.

«Ήδη έχει δοθεί εντολή από τον ανακριτή στην Τροχαία να φροντίσει για τη φύλαξη του χώρου, όπου και εκεί θα διεξαχθούν έρευνες για τον εντοπισμό όποιων στοιχείων είμαστε σε θέση μετά από τόσο μεγάλο διάστημα να εντοπίσουμε» σημείωσε ο κ. Ηλιόπουλος, με τον ίδιο να συμπληρώνει ότι «δεν υπήρχε κανένα στοιχείο για τη μεταφορά στη δικογραφία. Είναι μια ιδιωτική έκταση στην οποία πράγματι οδηγήθηκε τμήμα των συντριμμιών και φυσικό έδαφος από το πεδίο της σύγκρουσης, όπου βέβαια εντελώς αναρμόδια και οδηγήθηκαν και φιλοξενούνται».

Σχετικά Άρθρα