Οικονόμου για Τέμπη: Αποτελεί κοινωνικό τραύμα που είναι ανοιχτό -Μακριά από την εργαλιοποίηση

 Οικονόμου για Τέμπη: Αποτελεί κοινωνικό τραύμα που είναι ανοιχτό -Μακριά από την εργαλιοποίηση

Ο βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Οικονόμου, υποστήριξε στο Open πως η τραγωδία των Τεμπών έχει σημαδέψει βαθιά την κοινωνία, πως αποτελεί τραύμα που μένει ανοικτό, τονίζοντας πως πρέπει να δείξουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη που διερευνά το ποινικό κομμάτι της υπόθεσης.

«Η τραγωδία των Τεμπών, που έχει σημαδέψει την ελληνική κοινωνία πολύ βαθιά, αποτελεί ένα τραύμα που είναι ανοικτό. Είναι βέβαιο ότι για τους ανθρώπους που έχασαν τους δικούς τους δεν θα κλείσει ποτέ. Οφείλουμε -ως πολιτικό σύστημα, πολίτες, Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου- πράττοντας το καθήκον μας, να μην επιτρέψουμε να μείνει καμία σκιά στο συγκεκριμένο ζήτημα.

Να εμπιστευθούμε τους θεσμούς και τους κανόνες. Να αφήσουμε τη Δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της -γιατί η Δικαιοσύνη είναι αυτή που θα βγάλει τα συμπεράσματά της- η Βουλή κάνει την πολιτική διερεύνηση. Η Δικαιοσύνη κάνει την ποινική διερεύνηση. Να μείνουμε μακριά από την εργαλειοποίηση» είπε και πρόσθεσε:

«Όταν και οπότε κατατεθούν συγκεκριμένα ζητήματα με συγκεκριμένα «κατηγορητήρια» για τη σύσταση Προανακριτικής, αυτά θα εξεταστούν και ανάλογα με την ευθύνη του ο καθένας θα τοποθετηθεί απέναντι στο ζήτημα».

Όπως δήλωσε ο ίδιος «οι πολιτικοί δεν είναι δικαστές και οι δικαστές δεν είναι πολιτικοί. Αυτή την ισορροπία οφείλουμε να την τιμήσουμε και να την θωρακίσουμε. Γιατί, αλλιώς, πάμε αλλού».

Σχολιάζοντας τα περί συγκάλυψης της υπόθεσης, ο κ. Οικονόμου υποστήριξε ότι «οφείλουμε συνολικά ως πολιτικό σύστημα να μην το αφήσουμε να αιωρείται. Εδώ δεν υπάρχουν κερδισμένοι και χαμένοι. Χαμένοι θα είναι όλοι».

Σχετικά Άρθρα