Πολυχρονόπουλος:Φέρεται να τζόγαρε χιλιάδες ευρώ καθημερινά -Ενδελεχής έρευνα λογαριασμών

 Πολυχρονόπουλος:Φέρεται να τζόγαρε χιλιάδες ευρώ καθημερινά -Ενδελεχής έρευνα λογαριασμών

Νέα στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και τα ποσά που φέρεται πως τοποθετούσε στον τζόγο, ποσά που ακόμα δεν έχει απαντηθεί που τα έβρισκε εφόσον υποστηρίζει πως δεν προέρχονται από τις δωρεές που λάμβανε για το έργο του “Άλλου Ανθρώπου”. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, τζόγαρε σημαντικά ποσά καθημερινά, με τις καταγγελίες να αναφέρουν ότι τα χρήματα προέρχονταν από τις δωρεές για τον «Άλλο Άνθρωπο».

Πληροφορίες του Mega αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος φέρεται να έπαιζε από 1.000 έως και 10.000 ευρώ καθημερινά. Όπως αναφέρει στην έρευνά της η Αρχή, μέσα σε δύο χρόνια έπαιξε συνολικά 600.000 ευρώ σε τυχερά παιχνίδια.

Πέρα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς, η Αρχή ερευνά και τον λογαριασμό στο PayPal, μέσω του οποίου δεχόταν δωρεές η κοινωνική κουζίνα.

Οι αποκαλύψεις για τις κινήσεις των χιλιάδων ευρώ που δίνονταν για τις ανάγκες της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», όμως παραμένει άγνωστο αν έφταναν στον σκοπό τους, δεν σταματούν στα τραπεζικά δεδομένα.

Oι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος λάμβανε και μετρητά μέσω κάθε τρόπου. Συγκεκριμένα, έκανε λήψη χρημάτων από παντού χωρίς ταυτοπροσωπία, αποστολή χρημάτων επίσης παντού και αγορές στο Internet.

Επίσης, είχε συμμετοχή σε διαδικτυακά παιχνίδια και δεν υπήρχε σοβαρός έλεγχος, όπως στις τράπεζες.

Το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών της Ασφάλειας θα ανοίξει λογαριασμούς

Την διενέργεια ποινικής έρευνας για την διαχείριση των χρημάτων που κατέθεταν πολίτες σε λογαριασμούς που υποδείκνυε ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας ξεκινά η Εισαγγελία Πρωτοδικών με ερευνώμενα, κύρια, αδικήματα αυτά που αφορούν εγκληματική οργάνωση και νομιμοποίηση παράνομων εσόδων.

Η έρευνα με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας πρωτοδικών Αντώνη Ελευθεριάνου θα διενεργηθεί από το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας με πρώτο υλικό προς εξέταση το πόρισμα που συντάχθηκε από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος υπό τον επικεφαλής της ,επίτιμο αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη.

Η εντολή του κ. Ελευθεριάνου στην παραγγελία του είναι να αναζητηθεί αν προκύπτει η διάπραξη των δύο αδικημάτων που τίθενται υπό το εισαγγελικό μικροσκόπιο καθώς και αυτού που που αφορά συνέργεια στην νομιμοποίηση παράνομων χρημάτων.

Με βάση την εισαγγελική εντολή, υπό έρευνα τίθενται όχι μόνο ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας, αλλά και τα συγγενικά του πρόσωπα σε λογαριασμούς των οποίων φέρονται να είχαν κατατεθεί συγκεκριμένα χρηματικά ποσά. Έτσι η πρώτη κίνηση που αναμένεται να γίνει από το Τμήμα προστασίας περιουσιακών Δικαιωμάτων, υπό την εισαγγελική επίβλεψη, θα είναι να ζητηθούν στοιχεία για τις κινήσεις των επίμαχων λογαριασμών, αλλά και από συγκεκριμένες στοιχηματικές εταιρίες.

Στα στοιχεία που συνέλλεξε η Αρχή για το Ξέπλυμα, φαίνεται να προκύπτει σημαντική εκροή χρηματικών ποσών με αποτέλεσμα η εικόνα των επίμαχων λογαριασμών για τα δύο τελευταία έτη να εμφανίζει καταθέσεις 1 εκατομμυρίου ευρώ και αναλήψεις από τις οποίες 600 χιλιάδες ευρώ να κατευθύνονται σε εταιρίες ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών.

«Όλα είναι παραλογισμός», λέει ο δικηγόρος του

Ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, Νίκος Αλεξανδρής, υποστήριξε σήμερα πως «μήπως πρόκειται για απλό φορολογικό αδίκημα; Δεν είναι δεδομένα όσα εμφανίζονται να καταγγέλλουν κάποιοι κουκουλοφόροι, όλα αυτά είναι παραλογισμός. Ο εντολέας μου δεν κατηγορείται για τίποτα. Δεν υπάρχει καμία κατάθεση ή καταγγελία στις αρχές για την υπόθεση», μιλώντας στον ANT1.

«Έχει ξεκινήσει μία έρευνα, αν τα χρήματα που προορίζονταν για τις ανάγκες της οργάνωσης πήγαν σε άλλους σκοπούς», διευκρίνισε ο κ. Αλεξανδρής, προσθέτοντας πως «ο πελάτης μου δεν έχει κληθεί από καμιά Αρχή να καταθέσει οτιδήποτε».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον θόρυβο που έχει «ξεσπάσει», αναρωτώμενος «πώς θα αποκατασταθεί ο πελάτης μου, αν αποδειχθεί πως όλα αυτά είναι ψέματα και ο πελάτης μου δεν έχει κάνει καμιά παρανομία;».

Ο κ. Αλεξανδρής υποστήριξε επιπλέον ότι «θα πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί απέναντι στις ανώνυμες καταγγελίες» και συμπλήρωσε πως στις επίσημες Αρχές «δεν υπάρχει καμία κατάθεση η καταγγελία για την υπόθεση. Να περιμένουμε πρώτα να τελειώσει η έρευνα».

Σχετικά Άρθρα