• 20 Οκτωβρίου, 2020

Κάνουν μάθημα στην αυλή του σχολείου οι μαθητές στον Εύοσμο (vid)

 Κάνουν μάθημα στην αυλή του σχολείου οι μαθητές στον Εύοσμο (vid)

Η ανεπάρκεια του κράτους αποτυπώνεται ανάγλυφα σε ένα σχολείο στην Θεσσαλονίκη, όπου οι μαθητές δεν έχουν τάξεις και κάνουν μάθημα στην αυλή…

Πρόκειται για δύο τμήματα του 3ου γυμνασίου Ευόσμου.

Οι μαθητές κάθονται σε παγκάκια χωρίς θρανία, κρατώντας τα βιβλία στα χέρια τους, ενώ οι καθηγητές παραδίδουν μαθήματα χωρίς πίνακα.

Στο εν λόγω σχολείο από τις 12 αίθουσες που χρειάζονται για να καλυφθούν οι ανάγκες των μαθητών, λειτουργούν μόνο οι 9, ενώ πέρσυ οι ίδιοι μαθητές έκαναν μάθημα στο υπόγειο.

Εκπρόσωπος του δήμου θα μεταβεί στο σχολείο για να συνομιλήσει με τους καθηγητές προκειμένου να βρεθεί μια λύση.

«Δύο τάξεις των σχολείων βρίσκονται καθημερινά έξω στην αυλή. Δεν υπάρχουν τάξεις και αυτά τα σχολεία δεν μπορούν να φιλοξενήσουν 500 παιδιά», ανέφερε στο Thestival η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων όλων των σχολείων του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, Αγγελική Ζανίκου. Παράλληλα, επισήμανε ότι αυτό συμβαίνει από πέρυσι.Σύμφωνα με την κα Ζανίκου, η Ένωση Γονέων έχει στείλει έγγραφα στον δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, ωστόσο δεν έχει βρεθεί λύση μέχρι στιγμής.

«Με έγγραφα μας φροντίζουμε να δείχνουμε την κατάσταση των σχολείων μας. Εδώ και αρκετούς μήνες προσπαθούμε με έγγραφά μας να προσεγγίσουμε την δημοτική αρχή να γίνει ένα δημοτικό συμβούλιο. Λόγω του κορωνοϊού δεν είναι εφικτό να γίνει μια ανοιχτή συνεδρίαση. Ο δήμαρχος δεν μπαίνει στην διαδικασία να μας απαντήσει ακόμη και εγγράφως», σημειώνει η κα Ζανίκου.

Το ειδικό σχολείο του Κορδελιού έκανε αγιασμό στον δρόμο!”

Το ειδικό σχολείο του Κορδελιού έκανε αγιασμό στον δρόμο, τόνισε παράλληλα η Πρόεδρος της Ένωσης Γονέων όλων των σχολείων του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου.

Πρόκειται για «σχολείο με αίθουσες σε ισόγειο πολυκατοικίας που δεν πληρούν καμία ασφάλεια με φεγγίτες με εξαερισμό».

«Περιμένουμε την μεταστέγαση του σχολείου εδώ και χρόνια, έχουμε κάνει κινητοποιήσεις και παραμένουν όλα σε εξαγγελία, ο δήμος δεν κάνει τίποτα απολύτως με τα σχολεία του», ανέφερε χαρακτηριστικά η Αγγελική Ζανίκου.