• 12 Μαΐου, 2021

Ισπανία: Συνελήφθη βρετανός δάσκαλος για σεξουαλική κακοποίηση 36 παιδιών

 Ισπανία: Συνελήφθη βρετανός δάσκαλος για σεξουαλική κακοποίηση 36 παιδιών

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνέλαβε βρετανό δάσκαλο, τον οποίο χαρακτήρισε «επικίνδυνο σεξουαλικό αρπακτικό». Κατηγορείται για κακοποίηση 36 μικρών παιδιών στη Μαδρίτη, ενώ αντιμετωπίζει παρόμοιες κατηγορίες και στη Βρετανία. Τα θύματα είναι ηλικίας 4 έως 8 ετών.

Ο συλληφθείς – που περιστασιακά αναλάμβανε να προσέχει και παιδιά, είχε τραβήξει «τεράστιο αριθμό φωτογραφιών και βίντεο», τα οποία στη συνέχεια δημοσίευε σε φόρουμ παιδοφιλων μέσω του κρυπτογραφημένου συστήματος Tor.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας, είχε κρύψει το εγκληματικό του παρελθόν στην πατρίδα του, χρησιμοποιώντας ψεύτικη ταυτότητα και πλαστά έγγραφα. «Εκμεταλλευόταν τη δουλειά του για να έχει πρόσβαση στα θύματάτου και να κερδίζει την εμπιστοσύνη των γονιών τους και με αυτό τον τρόπο είχε συγκεντρώσει πάρα πολύ υλικό».

Η έρευνα άρχισε στις αρχές του 2020, όταν η ισπανική αστυνομία ενημερώθηκε από τις αρχές της Αυστραλίας ότι εντοπίστηκαν φωτογραφίες στο δίκτυο Tor, που φαίνεται να είχαν δημοσιευτεί από κάποιον στην Ισπανία.

Στη συνέχεια η ισπανική αστυνομία διαπίστωσε ότι οι περισσότερες από αυτές τις φωτογραφίες είχαν τραβηχτεί σε ένα δίγλωσσο δημοτικό σχολείο στη Μαδρίτη. Κι έτσι κατέληξαν στον δάσκαλο, που είχε αλλάξει την ταυτότητα του, για να κρύψει το γεγονός ότι είχε καταδικαστεί στη Βρετανία σε δύο χρόνια φυλάκιση, για κατοχή φωτογραφιών σεξουαλικά κακοποιημένων παιδιών.