• 28 Νοεμβρίου, 2021

Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ: Η άγνωστη επίθεση που δέχτηκε – Η σύσταση της ολλανδικής κυβέρνησης να φύγει από την Ελλάδα

 Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ: Η άγνωστη επίθεση που δέχτηκε – Η σύσταση της ολλανδικής κυβέρνησης να φύγει από την Ελλάδα

Συνέντευξη στην ολλανδική ιστοσελίδα destentor.nl έδωσε η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ, στην οποία αποκάλυψε ότι δέχθηκε επίθεση με πέτρα μετά το περιστατικό στο Μαξίμου από κάποιον που την αποκάλεσε «Τουρκάλα πόρνη» και «κατάσκοπο των Τούρκων», λέγοντάς παράλληλα να φύγει να πάει στο Ερντογάν.

Η Ολλανδή δημοσιογράφος αποκάλυψε επίσης πως το ολλανδικό υπουργείο Εξωτερικών, η ολλανδική πρεσβεία και η ολλανδική Ένωση Δημοσιογράφων της ζήτησαν να εγκαταλείψει τη χώρα.

«Με συμβούλευσαν να εγκαταλείψω την Ελλάδα», είπε η Ίνγκεμποργκ Μπέουχελ και αναφέρθηκε στην επίθεση που δέχθηκε. «Επέστρεφα σπίτι μου από ένα μαγαζί σε ένα σκοτεινό δρόμο όταν ένας άνδρας μου πέταξε μία πέταξε μία πέτρα στο κεφάλι. Με αποκάλεσε Τουρκάλα πόρνη και κατάσκοπο των Τούρκων και μου είπε να πάω στον Ερντογάν. Η πέτρα χτύπησε το μέτωπό μου. Μετά έτρεξα πολύ γρήγορα να πάω στο σπίτι μου. Αυτό ήταν ένα σοκ. Υπάρχει ακόμη ένα διαδικτυακό κυνήγι μαγισσών», είπε χαρακτηριστικά.

Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Ο Διεθνής Διαστημικός Σταθμός βρίσκεται πιο κάτω από τα θραύσματα του δορυφόρου που καταστράφηκε σε δοκιμή υπερσύγχρονου όπλου

Η Μπέουχελ υποστήριξε, επίσης, ότι δεν προστατεύεται από τις ελληνικές Αρχές, αλλά λαμβάνει υποστήριξη από δημοσιογραφικούς οργανισμούς όπως το ολλανδικό NVJ. «Δεν μπορώ να περπατήσω μόνη μου, δεν μπορώ να φορέσω το κόκκινο καπέλο μου», τόνισε μεταξύ άλλων.

Στη συνέντευξή που παραχώρησε αναφέρθηκε και στους σημερινούς εορτασμούς για τη 17 Νοέμβρη λέγοντας μάλιστα πως «Το κόκκινο καπέλο μου έγινε σύμβολο. Σήμερα στην πορεία για τη 17 Νοέμβρη κάποιοι θα φορέσουν κόκκινο καπέλο».

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.