• 20 Σεπτεμβρίου, 2021

Ηλιόπουλος: Καμία αλλαγή στα πρόσωπα δεν απαλλάσσει τον κ. Μητσοτάκη από τις πολιτικές του ευθύνες

 Ηλιόπουλος: Καμία αλλαγή στα πρόσωπα δεν απαλλάσσει τον κ. Μητσοτάκη από τις πολιτικές του ευθύνες

«Καμία αλλαγή προσώπων δεν απαλλάσσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη από τις πολιτικές του ευθύνες», επανέλαβε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Νάσος Ηλιόπουλος.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5 FM» αναφορικά με τον ανασχηματισμό τόνισε «Οι πολιτικές ευθύνες αυτές είναι ξεκάθαρες, πρώτα απ’ όλα για την τεράστια οικολογική καταστροφή που έγινε στη χώρα φέτος το καλοκαίρι. Περισσότερα από 1,2 εκ. στρέμματα κάηκαν σε συνθήκες άπνοιας, με τη Βόρεια Εύβοια να έχει σχεδόν σβηστεί από το χάρτη, ενώ οι περιοχές που επλήγησαν σήμερα είναι αντιμέτωπες με την οικονομική καταστροφή -με την κυβέρνηση να δείχνει ότι δεν θέλει να σταματήσει ούτε την οικονομική καταστροφή», σημείωσε ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Δημοσκόπηση PRORATA:Η ψαλίδα ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ κάτω από τη διαφορά των εκλογών

Πρόσθεσε ότι «τίποτα δεν μπορεί να γλιτώσει τον κ. Μητσοτάκη από τις ευθύνες του για το γεγονός ότι σε χρονιά πανδημίας επέλεξε να αλλάξει τους κανόνες για τις πανελλαδικές, κάτι το οποίο οδήγησε στο να μείνουν 40.000 παιδιά εκτός πανεπιστημίων και μάλιστα τα 19.000 από αυτά εξαιτίας ακριβώς της εφαρμογής της ελάχιστης βάσης εισαγωγής». «Και είδαμε την κ. Κεραμέως να πανηγυρίζει ότι “απεγκλώβισε” τα παιδιά αυτά από την τριτοβάθμια εκπαίδευση…», σχολίασε.

«Ευθύνες βέβαια που έχουν να κάνουν και με την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης», επισήμανε ακόμα ο Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερθείς στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο που ψηφίζεται τις αμέσως επόμενες μέρες στη Βουλή. «Μετά τα απλήρωτα 10ωρα, ολοκληρώνεται η επίθεση στον κόσμο της εργασίας», είπε, «με την κυβέρνηση να τζογάρει εισφορές και συντάξεις και να φτιάχνει ένα σχήμα το οποίο θα δίνει κέρδη στις ασφαλιστικές εταιρείες και θα φορτώνει τη ζημιά στην κοινωνία». «Πρόκειται για την κλασική πρακτική νεοφιλελεύθερης λεηλασίας, πάντα τα κέρδη πάνε στους λίγους και οι ζημιές κοινωνικοποιούνται», συμπλήρωσε.