• 22 Ιανουαρίου, 2021

Η περίεργη πολιτική αγρανάπαυση του Δημήτρη Αβραμόπουλου…

 Η περίεργη πολιτική αγρανάπαυση του Δημήτρη Αβραμόπουλου…

Ελάχιστοι έχουν παρατηρήσει πως ο πρώην Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος βρίσκεται σε μακρά περίοδο πολιτικής αγρανάπαυσης. Από τον περασμένο Οκτώβριο που επέστρεψε από τις Βρυξέλλες έχει κάνει δύο- ή τρεις το πολύ δημόσιες παρεμβάσεις (πριν την καραντίνα) και έκτοτε παραμένει εκτός κεντρικής πολιτικής σκηνής.

Για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα πρόσωπα της πολιτικής σκηνής αυτό αν μη τι άλλο είναι περίεργο και δεν δικαιολογείται ούτε από την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση Novartis, ιδιαίτερα μετά την βολική για το κυβερνών κόμμα τροπή που έλαβε με την παραπομπή Παπαγγελόπουλου.

Αν και γνώστης του προσφυγικού δεν τοποθετήθηκε σχετικά ολόκληρο το προηγούμενο διάστημα. Αν και πρώην υπουργός Εξωτερικών και εκ των λίγων πολιτικών με προσωπική σχέση με τον Ερντογάν δεν βρήκε να πει κάτι για την ελληνοτουρκική κρίση. Αν και πρώην υπουργός Υγείας δεν δημοσιοποίησε τις απόψεις του για την υγειονομική διαχείριση της πανδημίας.

Σιωπηλός, μεταξύ Κηφισιάς, Σαρωνίδας και Πάρου, δείχνει με διάθεση πολιτικού αναχωρητισμού αλλά οι γνωρίζοντες λένε πως δεν είναι έτσι. Με τον τελευταίο μίνι ανασχηματισμό, ένας δικός του άνθρωπος, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, αναβαθμίστηκε και αυτό εκλαμβάνεται από ορισμένους ως σημάδι των παρασκηνιακών σχέσεων που διατηρεί με το Μέγαρο Μαξίμου.

Κάποιοι -μεταξύ των οποίων και συνεργάτες του- λένε πως προετοιμάζεται και πλησιάζει ο καιρός που θα επιστρέψει στην κεντρική σκηνή. Τα υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας τα γνωρίζει αρκετά καλά, άλλωστε, και δεν θα έλεγε όχι σε μια τέτοια “επιστράτευση”. Ωστόσο, επειδή είναι από τους πολιτικούς που βλέπουν “μακριά”, ίσως, όπως λέγεται, να εκτιμά πως οι συνθήκες ευνοήσουν για κάτι περισσότερο.

Πάντως αδρανής δεν πρόκειται να μείνει…