“Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια” λέει η ογκολόγος της

 “Η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια” λέει η ογκολόγος της

Συνεχίζονται οι έρευνες για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, με τις αρχές να εξετάζουν πλέον τις περιπτώσεις της Μαλένας.

Η διευθύντρια του ογκολογικού τμήματος του “Αγλαΐα Κυριακού” και ογκολόγος της μικρής Μαλένας, ήταν ο άνθρωπος που παρακολουθούσε το παιδί για εννιά μέρες, όσο αυτό νοσηλευόταν στο νοσοκομείο.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star είπε πως η Μαλένα δεν πέθανε από ηπατική ανεπάρκεια, καθώς δεν υπήρχε καμία λειτουργική βλάβη στο συκώτι της.

Μάλιστα, η ογκολόγος έδωσε δυο σημαντικά στοιχεία, λέγοντας ότι 24 ώρες πριν τον θάνατο είχε γίνει βιοχημικός έλεγχος στο ήπαρ του κοριτσιού, ο οποίος είχε βγει καθαρός, ενώ μέχρι και την τελευταία στιγμή είχε άρτια κλινική εικόνα.

“Πώς τότε υπάρχει ηπατική ανεπάρκεια;”, αναρωτήθηκε ρίχνοντας ουσιαστικά βέλη στην ιατροδικαστή.

Σε ερώτηση για το αν λόγω της χημειοθεραπείας θα μπορούσε να προκληθεί ηπατική ανεπάρκεια, εκείνη απάντησε: “Ακόμα και παιδιά που κάνουν χρόνια χημειοθεραπεία μπορεί να επηρεάζεται το ήπαρ, όμως έχουν άριστη ηπατική λειτουργία”.

Όσο για την επαφή της με τη Μαλένα, είπε: “Μέχρι και την τελευταία στιγμή είχα ένα παιδί άγγελο, ένα παιδί αστέρι, ήταν άρτια η κατάστασή της”.

Τέλος η ογκολόγος είπε με δυο λόγια για τη Ρούλα Πισπιρίγκου και τον Μάνο Δασκαλάκη: “Οι γονείς δεν μου έδωσαν ούτε λεπτό την εντύπωση ότι δεν ασχολούνταν με το παιδί. Αναμένω να καταθέσω στις αρχές”.

Χρήστος Σταθόπουλος