• 23 Απριλίου, 2021

Η κίνηση του Ερντογάν που άφησε “άγαλμα” την Φον Ντερ Λάιεν (vid)

 Η κίνηση του Ερντογάν που άφησε “άγαλμα” την Φον Ντερ Λάιεν (vid)

Η αμηχανία κυριάρχησε στην συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και Σαρλ Μισέλ.

 Σε ένα βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εμφανίζονται να εισέρχονται στο εσωτερικό του «παλατιού» του προκειμένου να προβούν στις καθιερωμένες δηλώσεις.

Ο Τούρκος πρόεδρος εμφανίζεται να ετοιμάζεται να καθίσει χωρίς ωστόσο να έχει καρέκλα πίσω του, όμως το πρόβλημα δεν είναι αυτό.

Οι διαθέσιμες καρέκλες είναι μόλις δύο, με αποτέλεσμα η Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊεν να σαστίζει προς στιγμήν αφού δεν έχει πού να καθίσει για να συνομιλήσει ως ίση προς ίσους.

Η λύση που βρέθηκε, μιας και ο Σαρλ Μισέλ δεν φάνηκε να έχει διάθεση να παραχωρήσει την θέση του, ήταν να παρακολουθήσει την συζήτηση από τον καναπέ που βρίσκεται στον χώρο απέναντι από τον ΥΠΕΞ της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Αξιωματούχος EMA: Υπάρχει σύνδεση του εμβολίου AstraZeneca με τις θρομβώσεις

H ασυνήθιστη αυτή εικόνα για συνάντηση ηγετών είναι ευθύνη της τουρκικής προεδρίας; Έγινε κατ εντολήν του Ερντογάν;

Άγνωστο προς το παρόν, ωστόσο, όπως περιέγραψε με ανάρτησή του στο Twitter ο ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, αποτυπώνει ξεκάθαρα τον τρόπο με τον οποίον ο Ερντογάν αντιμετωπίζει την Ευρώπη.