• 27 Νοεμβρίου, 2021

Η ελληνική γαστρονομία, το ισχυρό “χαρτί” στον τουρισμό και στο Παρίσι

 Η ελληνική γαστρονομία, το ισχυρό “χαρτί” στον τουρισμό και στο Παρίσι

Η Ελλάδα συστήθηκε και στους “ουρανίσκους” των Γάλλων κατά τη διάρκεια της Τουριστικής Έκθεσης Top Resa που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Αυτό έγινε στο πλαίσιο ενός γαστρονομικού event που διοργανώθηκε στο βραβευμένο Ελληνικό εστιατόριο EVI EVANE από τον ΕΟΤ, παρουσία του Γενικού Γραμματέα ΕΟΤ Δημήτρη Φραγκάκη.

Συνοδεία ελληνικών πιάτων και κρασιών, ο Γενικός Γραμματέας ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης, είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, με διαπρεπείς προσωπικότητες από τον χώρο της γαστρονομίας και του τουρισμού της Γαλλίας, με σκοπό την επιπλέον προβολή του γαστρονομικού πλούτου της Ελλάδας, των τοπικών παραδόσεων αλλά και προϊόντων.

Το μενού ήταν εμπνευσμένο από παραδοσιακές ελληνικές συνταγές διαφόρων περιοχών της Ελλάδας, με πρωταγωνιστές, ελληνικά εξαγώγιμα προϊόντα, όπως, φέτα ΠΟΠ, ελληνικά ΠΟΠ τυριά, ελαιόλαδο, γιαούρτι, αυγοτάραχο, ξηροί καρποί, αποξηραμένα φρούτα και πλήθος άλλων ποιοτικών προϊόντων. Η βιωματική προσέγγιση του γαστρονομικού τουρισμού έγινε με την επιμέλεια της γνωστής σεφ Ντίνας Νικολάου, που συνδέει μέσα από τις δημιουργίες της τον πλούτο της ελληνικής γης και την κουλτούρα της ελληνικής παράδοσης. Κάθε πιάτο συνδυάστηκε με το κατάλληλο κρασί, όλα από ελληνικούς αμπελώνες, συνδέοντας το γαστρονομικό με τον οινικό τουριστικό προϊόν της χώρας.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.