• 13 Απριλίου, 2021

Αναφορά της ΟΕΝΓΕ στον Άρειο Πάγο: Η κυβέρνηση επιλέγει να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

 Αναφορά της ΟΕΝΓΕ στον Άρειο Πάγο: Η κυβέρνηση επιλέγει να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ

Αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κατέθεσε πριν από τρείς ημέρες η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) για την κατάσταση νοσηλείας των ασθενών. Το κείμενο που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα από το γ.γ. της Ομοσπονδίας Π. Παπανικολάου, περιγράφει αναλυτικά την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία και καλεί τις αρμόδιες αρχές να προχωρήσουν στη διερεύνηση των στοιχείων.

Στην αναφορά τους οι νοσοκομειακοί γιατροί της χώρας επισημαίνουν, πως «τόσο για την παραμονή σε καθημερινή βάση δεκάδων βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων ασθενών εκτός ΜΕΘ σε κοινούς θαλάμους και σε πρόχειρους αναπνευστήρες, όσο και για τη στελέχωση πτερύγων νοσηλείας ασθενών πασχόντων από COVID με γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την κυβέρνηση.»

Και προσθέτουν ότι «η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ διασωληνωμένοι ασθενείς. Η κυβέρνηση είναι αυτή που επιλέγει να περιθάλπουν γιατροί άσχετων ειδικοτήτων τους ασθενείς πάσχοντες από COVID. Οι Νοσοκομειακοί γιατροί καμία τέτοια επιλογή δεν κάνουν».