• 16 Οκτωβρίου, 2021

Lockdown στη Θεσσαλονίκη: Δεν τίθεται θέμα μέτρων, δηλώνει ο Πλεύρης – Προληπτική η επίσκεψη

 Lockdown στη Θεσσαλονίκη: Δεν τίθεται θέμα μέτρων, δηλώνει ο Πλεύρης – Προληπτική η επίσκεψη

Δεν υπάρχει -προς το παρόν- πρόθεση για lockdown στην Θεσσαλονίκη. Το σχετικό ενδεχόμενο λήψης περιοριστικών μέτρων στην πόλη απέκλεισε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, στον απόηχο της έξαρσης των κρουσμάτων κορονοϊού και νοσηλειών στα νοσοκομεία της πόλης.

«Θέλουμε να εφιστήσουμε την προσοχή τώρα που είναι νωρίς. Ο στόχος μας είναι να τηρηθούν τα μέτρα, να επεκταθούν οι εμβολιασμοί και πραγματικά να διαχειριστούμε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Δεν τίθεται θέμα μέτρων, επειδή πολλά λένε. Τίθεται θέμα της επίσκεψης για να προλάβουμε τα δεδομένα» είπε.

Οδοντίατροι: Οργή για τα μέτρα – Υποχρεωτικό rapid σε εμβολιασμένους

Ο υπουργός Υγείας κλήθηκε να σχολιάσει και τις αποδοκιμασίες σε βάρος του κατά την παρουσία του στη Θεσσαλονίκη και απάντησε ότι «η πολιτεία έχει πει ξεκάθαρα ότι η υποχρεωτικότητα δεν θα εμβολιαστεί αλλά για τους υγειονομικούς ισχύει ότι επικρατεί η δημόσια υγεία».

Όπως είπε «όπως ένας γιατρός έχει δικαίωμα να μην εμβολιαστεί έτσι και ένας έχει δικαίωμα ο γιατρός που τον θεραπεύει να είναι εμβολιασμένος. Τους καλούμε να εμβολιαστούν με την πρώτη δόση και να επιστρέψουν, δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή στο ισχύον πλαίσιο».