• 15 Απριλίου, 2021

Γκάγκα κατά Κοτανίδου: “Ή διορθώνεις, ή παραιτείσαι”- “Πεδίο μάχης” η επιτροπή λοιμωξιολόγων

 Γκάγκα κατά Κοτανίδου: “Ή διορθώνεις, ή παραιτείσαι”- “Πεδίο μάχης” η επιτροπή λοιμωξιολόγων

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η δήλωση της καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και διευθύντριας της ΜΕΘ του Νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», Αναστασίας Κοτανίδου, η οποία στην διαδικτυακή εκδήλωση του «Κύκλου Ιδεών» τοποθετήθηκε, σχετικά με τον τρόπο λήψης αποφάσεων της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων:

«Η επιτροπή ενώ στην αρχή είχαμε πάρει τον σωστό δρόμο κάπου στην μέση τον χάσαμε και τώρα δεν μπορούμε να ξαναβρούμε τον βηματισμό μας».

«Γίνονται κάποιες προσπάθειες και δεν ξέρω πόσο αποτελεσματικές θα είναι. Η εντύπωσή μου είναι ότι όλοι έχουμε κουραστεί. Οι συνεδριάσεις είναι πολύωρες με πολλές συζητήσεις και πολλά θέματα και ενδεχομένως αυτό να μας οδηγεί σε λάθος αποφάσεις και στην λάθος μεταφορά αυτών των αποφάσεων», πρόσθεσε.

Τη διαφωνία της με τη δημοσιοποίηση των προβλημάτων που παρατηρούνται στην Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων από τη διευθύντρια ΜΕΘ του νοσοκομείου Ευαγγελισμός, Αναστασία Κοτανίδου, εξέφρασε η διευθύντρια της 7ης πνευμονολογικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία, Μίνα Γκάγκα.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, ανέφερε ότι ναι μεν συμφωνεί με την κ. Κοτανίδου ότι δεν πρέπει να βγαίνει ο καθένας και να λέει την άποψή του, ωστόσο «αν η Επιτροπή δε δουλεύει καλά, πριν βγει κάποιος να το πει στον κόσμο, πρέπει να το διορθώσει μέσα στην Επιτροπή. Αν κάτι δεν είναι καλό ή το διορθώνεις ή παραιτείσαι».