Γκάγκα: Θα χρειαστούμε νέα δόση εμβολίου για τον κοροναϊό

 Γκάγκα: Θα χρειαστούμε νέα δόση εμβολίου για τον κοροναϊό

Θα χρειαστούμε νέα δόση εμβολίου για τον κορονοϊό το φθινόπωρο, είπε η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα. «Περιμένουμε όλες τις οδηγίες και από την Εθνική Επιτροπή και από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Πιστεύω προσωπικά ότι θα χρειαστεί κάποια δόση το φθινόπωρο, όπως χρειάζεται για την γρίπη που αλλάζει υποπαραλλαγές κάθε χρόνο και κάνουμε ένα εμβόλιο κάθε φθινόπωρο για να το θυμηθούμε» δήλωσε στην ΕΡΤ η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα.

Όσο για τα νέα στελέχη του κορονοϊού, η κ. Γκάγκα είπε: «Έχουμε υποπαραλλαγές της Όμικρον, αλλάζουν λίγο και αυξάνονται τα κρούσματα. Αυξήθηκαν την τελευταία εβδομάδα πάνω από 70%, αλλά μιλάμε για περίπου 450 εισαγωγές όλη την εβδομάδα.

Μιλάμε για 8 διασωληνώσεις όλη την βδομάδα, και είναι κυρίως άνθρωποι που είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία και έχουν προβλήματα υγείας. Άρα νομίζω ότι αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι ότι υπάρχει κορονοϊός, είναι ανάμεσα μας, κινδυνεύουν περισσότερο οι άνθρωποι που έχουν πρόβλημα και αυτοί πρέπει να προσέχουν να το έχουμε στο νου μας αλλά δεν είναι ανησυχητικά τα μεγέθη» ανέφερε.

Σχετικά Άρθρα