• 15 Αυγούστου, 2020

Γερμανία: 650.000 άνθρωποι σε καραντίνα

 Γερμανία: 650.000 άνθρωποι σε καραντίνα

Tοπικό lockdown επέβαλαν οι αρχές του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στην ευρύτερη περιοχή του Γκίτερσλο, αλλά και στη γειτονική περιοχή Βάρεντορφ, στις οποίες ζουν συνολικά 650.000 άνθρωποι.

Αφορμή για την άμεση επιβολή περιοριστικών μέτρων στις περιοχές Γκίτερσλο και Βάρεντορφ είναι οι φόβοι για εξάπλωση του κοροναϊού από τους πάνω από 1.550 εργαζομένους του σφαγείου Τένιες (επί συνόλου 6.500), οι οποίοι βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό. Από σήμερα και μέχρι τις 30 Ιουνίου επιβάλλονται λίγο πολύ τα ίδια περιοριστικά μέτρα που ίσχυαν και μέχρι πρόσφατα: κλείνουν και πάλι σινεμά, εστιατόρια και μπυραρίες και απαγορεύονται οι συναθροίσεις, ενώ οι αρχές συστήνουν στους κατοίκους να παραμένουν στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις του τοπικού πρωθυπουργού Άρμιν Λάσετ ξεκίνησαν άμεσα μαζικά τεστ στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής για να διαπιστωθεί κατά πόσο ο ιός έχει πλήξει και τον τοπικό πληθυσμό. Τις τελευταίες ώρες σχηματίστηκαν τεράστιες ουρές στο Γκίτερσλο από τους κατοίκους, οι οποίες περίμεναν περί τις δύο ώρες στον καυτό ήλιο για να κάνουν το τεστ του κορωνοϊού.

Ένας από τους λόγους, για τους οποίους οι κάτοικοι έσπευσαν στα σημεία που τους υποδείχθηκαν από τις αρχές, είναι ότι σε λίγες μέρες ξεκινούν οι θερινές διακοπές στο κρατίδιο και πολλοί θέλουν να αναχωρήσουν για τις διακοπές τους είτε στο εσωτερικό, είτε στο εξωτερικό. Ήδη πάντως ορισμένα γερμανικά κρατίδια, κλασικοί τουριστικοί προορισμοί για Γερμανούς, όπως πχ. η Βαυαρία, ανακοίνωσαν ότι δεν θα δέχονται εφεξής τουρίστες από περιοχές της χώρας με μαζικά κρούσματα κορωνοϊού, όπως είναι πλέον η Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία. Προφανώς για αυτό το λόγο ο πρωθυπουργός Άρμιν Λάσερ προειδοποίησε για «στοχοποίηση» των τουριστών από τις περιοχές Γκίτερσλο και Βάρεντορφ.

Πηγή: Deutsche Welle