• 11 Μαΐου, 2021

Γεραπετρίτης: Το εμβόλιο είναι το «διαβατήριο» για τη σωτηρία και την ανάκαμψη

 Γεραπετρίτης: Το εμβόλιο είναι το «διαβατήριο» για τη σωτηρία και την ανάκαμψη

“Ο πρωθυπουργός και όλοι μας παρακαλέσαμε, προστρέξαμε στους πολίτες να έλθουν όσο το δυνατόν συντομότερα να εμβολιαστούν έτσι ώστε να δημιουργηθεί ασπίδα και για τους ίδιους και για την κοινωνία συνολικά”, δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό “Alpha 989”, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, με την ταυτόχρονη επισήμανση ότι το εμβόλιο είναι το «διαβατήριο» της επόμενης ημέρας.

Για μη υπεύθυνη στάση επέκρινε εξάλλου τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή σημερινή δήλωσή του για το Astra Zeneca.

Χαρακτηρίζοντας, ειδικότερα, «εξαιρετική» την εικόνα προσέλευσης των 30άρηδων στα εμβολιαστικά κέντρα, ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε με έμφαση, ότι “το εμβόλιο είναι το “διαβατήριο” για τη σωτηρία μας και την ανάκαμψή μας, ας το καταλάβουν όλοι, ακόμη κι εκείνοι που κινδυνολογούν“. Ενώ επανέλαβε και το κυβερνητικό πλάνο για τους εμβολιασμούς: “σήμερα έχουμε φθάσει τα 3 εκατ. εμβόλια, 2 εκατ. μοναδικά πρόσωπα εμβολιασμένα, και μέχρι τέλος Μαΐου εκτιμούμε ότι θα έχουμε φθάσει τους 5 εκατ. εμβολιασμούς, στόχος φιλόδοξος αλλά είμαστε αισιόδοξοι”.

Κληθείς δε, να σχολιάσει τις επιφυλάξεις της καθηγήτριας του ΕΚΠΑ, Αθηνάς Λινού για το εμβόλιο της Astra Zeneca σε ό,τι αφορά τους νεότερους ανθρώπους, ο Γ. Γεραπετρίτης αντέτεινε ότι “το AstraZeneca είναι ένα εμβόλιο το οποίο έχει κριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων, ότι είναι ένα ασφαλές εμβόλιο. Οι παρενέργειες είναι σπανιότατες, όπως έχουν όλα τα φαρμακευτικά σκευάσματα. Στη στάθμιση είναι ασφαλές και εάν η κυρία Λινού έχει διαφορετική άποψη, καλό είναι να εισφέρει και την τεκμηρίωση”.
Εξάλλου, συνέχισε την επιχειρηματολογία του, στην Ευρώπη έχει γίνει ένας τεράστιος αριθμός από εμβόλια AstraZeneca, στο Ηνωμένο Βασίλειο σχεδόν αποκλειστικά εμβολιάζονται με AstraZeneca, και οι περιπτώσεις παρενεργειών είναι εξαιρετικά σπάνιες.
πηγή alphatv.gr