• 1 Αυγούστου, 2021

Γεννηματά: “Προοδευτική πλειοψηφία με πρωταγωνιστή το Κίνημα Αλλαγής”

 Γεννηματά: “Προοδευτική πλειοψηφία με πρωταγωνιστή το Κίνημα Αλλαγής”

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά, σε άρθρο της στην εφημερίδα Το Παρόν θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση για να πετύχει το Κίνημα Αλλαγής την ανάκαμψή του την «Πολιτική Ενότητα στη βάση της Αυτόνομης Πορείας και της Προοδευτικής μας ταυτότητας.

Αυτή είναι η πυξίδα μας, το δημόσιο και κοινωνικό συμφέρον είναι το βαρόμετρο των αποφάσεών μας. Στο πλαίσιο αυτό η αποκατάσταση των αδικιών που υπέστη το ΠΑΣΟΚ είναι ηθικό και πολιτικό μας χρέος», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει.

Η κ. Γεννηματά τονίζει ακόμη πώς με ένα συμβόλαιο τιμής με τη νέα γενιά, όσους έμειναν στην Ελλάδα αλλά και όσους έφυγαν για τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την πραγματική δημοκρατία δεν είναι υπόσχεση, αλλά κοινή αποστολή όλων. «Ανοίγουμε τις πόρτες του κόμματός μας σε νέες δυνάμεις, από την Οικολογία μέχρι την Ανανεωτική Αριστερά, σε δίκτυα πολιτών, σε όσους βιώνουν τις συνέπειες της συντηρητικής πολιτικής, σε όσους δυσπιστούν ή μας εγκατέλειψαν τα χρόνια των δύσκολων επιλογών. Είμαστε όλοι μέρος της ιστορικής δημοκρατικής παράταξης», αναφέρει και υπογραμμίζει: «Και μόνο όλοι μαζί μπορούμε να συνθέσουμε ξανά, με πρωταγωνιστή το Κίνημα Αλλαγής, την προοδευτική πλειοψηφία που έχει ανάγκη η πατρίδα για να πάψει να συμβιβάζεται με το μεταμφιεσμένο παλιό».

Στο σημείο αυτό δηλώνει ότι η ίδια δεν έκανε ούτε θα κάνει συμβιβασμούς καθώς «η αυτόνομη πορεία και η προοδευτική μας ταυτότητα είναι αδιαπραγμάτευτη. Η πορεία μας είναι ταυτισμένη με τις νέες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας, που μετά την πανδημία θα γίνουν δυναμικά αιτήματα και διεκδικήσεις. Αυτή είναι η πολιτική και ιστορική μας αποστολή, η επόμενη φάση της μεγάλης μας διαδρομής που δεν πρέπει να ανακοπεί». Προσθέτει πως πρέπει «να εκφράσουμε και να δικαιώσουμε, όσους ελπίζουν, ονειρεύονται και αγωνίζονται για την αξιοπρέπεια, την εθνική υπερηφάνεια, την πρόοδο και την κοινωνική δικαιοσύνη».