• 28 Ιανουαρίου, 2021

Γέμισαν κόσμο παραλίες και… πάρκα – Πονοκέφαλος στην ΕΛ.ΑΣ και αυξημένοι έλεγχοι (εικόνες)

 Γέμισαν κόσμο παραλίες και… πάρκα – Πονοκέφαλος στην ΕΛ.ΑΣ και αυξημένοι έλεγχοι (εικόνες)

Ο καλός καιρός του Σαββατοκύριακου έβγαλε από τα σπίτια τους τους κατοίκους της πρωτεύουσας οι οποίοι ξεχύθηκαν σε κοντινές παραλίες και ανοιχτούς χώρους για να απολαύσουν μια βόλτα. Από την άλλη πλευρά πάντως η τροχαία έχει εντείνει τους ελέγχους για τις άσκοπες μετακινήσεις πολιτών, καθώς είναι σε ισχύ οι απαγορεύσεις λόγω κοροναϊού.

Οι περισσότεροι επέλεξαν το παραλιακό μέτωπο της Αττικής με τον Φλοίσβο και το Καβούρι να έχουν την τιμητική τους.

Πολίτες από όλη την Αθήνα βγήκαν για περπάτημα και ποδήλατο ενώ οι τολμηροί δε δίστασαν να βουτήξουν και στη θάλασσα παρά το γεγονός πως βρισκόμαστε στα μέσα του χειμώνα.

Η Ελλάδα, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες, μετρά πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες στα νότια τμήματα της γεγονός που έδωσε το έναυσμα για τις βόλτες στην παραλία.

Οι εικόνες από τα φωτογραφικά πρακτορεία είναι χαρακτηριστικές ενώ σε πολλές από αυτές διακρίνεται και η παρουσία της αστυνομίας που σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. έχει θέσει σε εφαρμογή το σχεδίο «Αλκυονίδες» με σκοπό να αποφευχθούν οι συναθροίσεις και ο συγχρωτισμός.

Στο μεταξύ, έχοντας συμπληρώσει δύο μήνες γενικού lockdown, οι μολύνσεις παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ, τα κρούσματα από τη νόσο Covid-19 ανέρχονται σε 800 με τα στοιχεία να αποδεικνύουν ημέρα με την ημέρα πως η πανδημία συνεχίζει ακάθεκτη την εξάπλωσή της στη χώρα μας.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ βαίνει μειούμενος, ωστόσο με αργό ρυθμό, συνεχίζοντας την πίεση στα νοσοκομεία που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση τους τελευταίους μήνες. Πλέον οι διασωληνώσεις ανέρχονται σε 362.

Εξάλλου, άλλοι 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο Covid-19, με τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στη χώρα μας να αγγίζει πλέον τους 5.227.

Τριψήφιος σταθερά είναι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Αττική, με συνολικά 301 μολύνσεις. Παράλληλα, η Θεσσαλονίκη καταγράφει 92 κρούσματα, ενώ η Κοζάνη 17.