Υπόθεση Λυγγερίδη: Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ-Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις- Δικογραφία σε 150- “Ενήμερο το Μαξίμου”

 Υπόθεση Λυγγερίδη: Ανακοίνωση ΕΛ.ΑΣ-Δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις- Δικογραφία σε 150- “Ενήμερο το Μαξίμου”

Μέχρι σήμερα για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη με ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο Μελίνα Μερκούρη στου Ρέντη τον Δεκέμβριο του 2023, είχε συλληφθεί μόνο ένας 18χρονος, ο οποίος φερόταν ως το άτομο που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα. Ωστόσο, σήμερα, όπως έγινε γνωστό, η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει σε δεκάδες προσαγωγές και συλλήψεις οργανωμένων οπαδών σε όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία, οι αστυνομικοί έχουν προσαγάγει πάνω από 50 άτομα και αναζητούνται άλλοι 60, ενώ έχουν πραγματοποιήσει μεγάλο αριθμό ερευνών σε σπίτια και οχήματα, κατάχοντας διάφορα πειστήρια.

  • Το Μέγαρο Μαξίμου ήταν ενήμερο για την επιχείρηση, δίνοντας το «πράσινο φως» για τις έρευνες, με τους συλληφθέντες να αντιμετωπίζουν κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση. Υπάρχει και κατηγορία και για ηθική αυτουργία στη δολοφονία Λυγγερίδη.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται 150 άτομα και θα υποβληθεί αύριο. Ανάμεσα στις συλλήψεις είναι ο μάνατζερ γνωστού τράπερ.

Για τη σημερινή επιχείρηση, αστυνομικές πηγές τονίζουν πως «είναι δουλειά στη μνήμη του Λυγγερίδη» και πως οι συλλήψεις φτάνουν… πολύ ψηλά. Για την υπόθεση θα επιληφθεί η Εισαγγελία Αθηνών και όχι η Εισαγγελία Πειραιά, για την αποφυγή επεισοδίων και επειδή στην Αθήνα υπάρχουν περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τις σημερινές έρευνες:

«Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται από πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ευρείας κλίμακας επιχείρηση της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης βίας στους αθλητικούς χώρους της διεύθυνσης ασφαλείας Αττικής για τη σύλληψη ατόμων που εμπλέκονται στο περιστατικό θανάσιμου τραυματισμού αστυνομικού τη 7-12-2023 σε αθλητική διοργάνωση στο Ρέντη. Μέχρι στιγμής έχει πραγματοποιηθεί προσαγωγή δεκάδων ατόμων καθώς και μεγάλος αριθμός ερευνών σε οικίες και οχήματα, ενώ έχουν κατασχεθεί διάφορα πειστήρια»

Σχετικά Άρθρα