• 26 Ιανουαρίου, 2022

Φυλακές Αυλώνα: Δραματική έκκληση προς τον Σ. Τσιόδρα από τους ανήλικους κρατούμενους

 Φυλακές Αυλώνα: Δραματική έκκληση προς τον Σ. Τσιόδρα από τους ανήλικους κρατούμενους

Ο Πέτρος Δαμιανός είναι ένας καθηγητής που δίνει, χρόνια τώρα, τη ζωή του όλη στους ανήλικους κρατούμενους και μαθητές. Έστειλε επιστολή – έκκληση προς τον Σωτήρη Τσιόδρα (από τη σημερινή «Αυγή» και τη στήλη του Πέτρου Κατσάκου).

«Στον Αυλώνα -γράφει ο εκπαιδευτικός- όλα τα μέτρα αυτοναιρούνται λόγω του υπερπληθυσμού. 277 κρατούμενοι για 110 θέσεις (λόγω εργασιών). Μαθητές μου κοιμούνται στο πάτωμα ή δύο σ’ ένα κρεβάτι. Μαθαίνω ότι ανάλογα γίνονται και σε άλλες φυλακές. Κι εκεί υπάρχουν και άτομα μεγάλης ηλικίας και με σοβαρή επιβάρυνση της υγείας τους.

Αγαπητέ κύριε καθηγητά, ελάτε να κάνουμε μια βόλτα στον Αυλώνα, στον Κορυδαλλό, στη Θήβα ή και αλλού. Όλη η Ελλάδα εμπιστεύεται την κρίση σας, επιστημονική και ανθρώπινη», σημειώνει ο Π. Δαμιανός απευθυνόμενος προς τον Σωτ. Τσιόδρα.

Και προσθέτει: «Αν χρειάζεται να γίνει κάτι ακόμα, να γίνει. Είμαι σίγουρος ότι οποιαδήποτε επιπλέον μέτρα υποδείξετε, ο υφυπουργός κύριος Χαρδαλιάς θα βρει τρόπο να εφαρμοστούν άμεσα.

Είμαι σίγουρος ότι αν χρειάζονται μέτρα που υπερβαίνουν τον υφυπουργό, όπως η γενναία αποσυμφόρηση που εγώ θεωρώ αναγκαία, δεν θα διστάσετε να τα υποδείξετε. Για να μπορέσουμε και οι δύο να κοιμηθούμε καλύτερα…».

Όπως, τέλος, γράφει η «Αυγή», υγειονομικό υλικό παρέδωσε χθες στο ιατρείο των φυλακών Αυλώνα η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ.

Ν. Παπ.