• 9 Δεκεμβρίου, 2021

Εύβοια: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του 69χρονου βοσκού που βρέθηκε νεκρός

 Εύβοια: Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του 69χρονου βοσκού που βρέθηκε νεκρός

Τραγικός επίλογος για τον 69χρονο βοσκό, τα ίχνη του οποίου είχαν εξαφανιστεί από χθες. Ο άνδρας εντοπίστηκε νεκρός στα Μεσοχώρια από το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής και το drone της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Πέμπτης, όταν ο βοσκός πήρε το αυτοκίνητό του για να πάει να φροντίσει τα ζώα του. Τα ορμητικά νερά του ποταμού παρέσυραν το όχημά του.

Όπως ανέφερε το ΟΡΕΝ, ο άτυχος άνδρας επικοινώνησε με συγγενή του στις 16:30 και ανέφερε ότι η κατάσταση είναι πάρα πολύ δύσκολη. “Χάνομαι”, φέρεται να είπε χαρακτηριστικά. Μετά απ’ αυτό το τηλεφώνημα δεν έδωσε άλλο σημείο ζωής.

Αμέσως ξεκίνησαν εκτεταμένες έρευνες για τον εντοπισμό του, από 20 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ομάδα έρευνας διάσωσης της 7ης Ε.Μ.Α.Κ., ομάδα Σ.μη.Ε.Α. από την ΠΕ.ΠΥ.Δ. Αττικής και ελικόπτερο του Π.Σ. με τη συνδρομή εθελοντών. Σήμερα το πρωί, βρέθηκε η πόρτα του αυτοκινήτου του. Λίγο αργότερα, εντοπίστηκε και η σορός του, που ανασύρθηκε από τους άνδρες της ΕΜΑΚ.

Είχε εγκατασταθεί πρόσφατα στην περιοχή με τον γιο του
Σύμφωνα με το ΟΡΕΝ, ο 69χρονος συνταξιούχος είχε εγκατασταθεί μόνιμα στην περιοχή, τα τελευταία χρόνια, μαζί με τον γιο του. Είχαν φτιάξει μία μικρή κτηνοτροφική μονάδα, ενώ σχεδίαζε να επεκτείνει την επιχείρησή του, όμως δυστυχώς δεν πρόλαβε να κάνει πράξη τα σχέδιά του.

Στην περιοχή της κεντρικής Εύβοιας όπου έγινε η τραγωδία, έχουν προκληθεί σοβαρές καταστροφές λόγω της κακοκαιρίας “Μπάλλος”. Οι κάτοικοι δοκιμάζονται για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια από τη “μανία” της φύσης.