• 27 Νοεμβρίου, 2021

Εξαδάκτυλος – “Ο πλήρως εμβολιασμένος μετά από έξι μήνες είναι σχεδόν ανεμβολίαστος”

 Εξαδάκτυλος – “Ο πλήρως εμβολιασμένος μετά από έξι μήνες είναι σχεδόν ανεμβολίαστος”

Τη σημασία της τρίτης δόσης εμβολίου και την ανησυχία τους για την έξαρση των κρουσμάτων εξέφρασε τόσο ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, όσο και ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά στην τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού, ο κ. Εξαδάκτυλος είπε πως θα πρέπει να γίνεται μετά την πάροδο 6 μηνών, προκειμένου να διατηρηθεί η προστασία έναντι του ιού. 

Επεσήμανε, πως κάποιος πλήρως εμβολιασμένος, μετά την πάροδο των 6 μηνών, είναι σχεδόν… ανεμβολίαστος.

Ο Αθανάσιος Εξαδάκτυλος υπογράμμισε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι ανεμβολίαστοι άνω των 50 ετών. Χαρακτήρισε δευτερευούσης σημασίας τις τυχόν δυσκολίες που παρουσιαστούν στους ελέγχους για την τήρηση των μέτρων σε καταστήματα εστίασης, τονίζοντας πως το κρίσιμο είναι να μην προκύψουν θέματα όπως π.χ. το να μην βρίσκει κρεβάτι κάποιος για εγχείρηση καρδιάς, εξαιτίας της πίεσης που δέχεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου εξέφρασε ενστάσεις αναφορικά με τη συμμετοχή σε λατρευτικές εκδηλώσεις μαζικού χαρακτήρα σε εκκλησίες, θεωρώντας πως θα πρέπει να ζητείται rapid test από τους ανεμβολίαστους.

Ακρίτα: “Αληθεύει ότι κ. Βασιλακόπουλος έψαχνε ταίρι…”

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του Καθηγητή Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδη Βατόπουλου, ο οποίος είπε πως «πρέπει να γίνει η 3η δόση του εμβολίου, για να ισχυροποιήσουμε την άμυνα του οργανισμού».

Ο κ. Βατόπουλος σημείωσε, επίσης, πως τα στοιχεία του ΕΟΔΥ δείχνουν ότι είναι μικρός ο αριθμός των εμβολιασμένων που νοσηλεύονται με COVID-19 σε ΜΕΘ, προκειμένου να καταδείξει πως τα εμβόλια είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.