• 28 Οκτωβρίου, 2021

Εβαλαν… ημερομηνία λήξης στα gigabytes που έταξαν στη ΔΕΘ

 Εβαλαν… ημερομηνία λήξης στα gigabytes που έταξαν στη ΔΕΘ

Μετά τα 1.200 ευρώ για έξι μήνες, που έγιναν… 100, έρχεται η τροπολογία του υπουργείου Υγείας για τα δωρεάν gigabyte προς τους έφηβους που θα εμβολιαστούν, η οποία τελικά είναι με… ημερομηνία λήξης.

«Από 1/1 2022 μηδενίζεται για τους κάτω των 29 το ειδικό τέλος κινητής τηλεφωνίας και data, όσο για τους εφήβους 15 έως 17 ετών αυτοί που θα έχουν εμβολιαστεί θα τους προσφέρουμε 50 δωρεάν gb data στο κινητό τους» είχε ανακοινώσει ο πρωθυπουργός από το βήμα της ΔΕΘ, όμως εκείνο που δεν ανέφερε ή απέκρυψε είναι το γεγονός πως τα 50GB θα δοθούν έως τις 31 Δεκεμβρίου του 2021, δηλαδή μόνο για το επόμενο τρίμηνο.

Χρηστίδης: Κανενός η φιλοδοξία δεν είναι πάνω από την παράταξη

«Εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται άμεσος κίνδυνος δημόσιας υγείας από τη διασπορά του κορονοϊού COVID-9, η απουσία του οποίου διαπιστώνεται με απόφαση του υπουργού Υγείας και σε κάθε περίπτωση για χρονικό διάσημα όχι πέραν της 31ης.12.2021, χορηγείται διευκόλυνση σε κάθε φυσικό πρόσωπο, ηλικίας 15 έως δεκαεπτά ετών, μέσω συστήματος επιταγών (voucher) που διατίθενται για τη χορήγηση από παρόχους κινητής τηλεφωνίας δωρεάν πακέτου δεδομένων 50GB (Freedom Pass/Data). Η ανωτέρω διευκόλυνση χορηγείται σε ανήλικους χρήστες συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας ηλικίας 15 έως 17 ετών που έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δόση του εμβολίου από τη θέση σε ισχύ του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών κατά του κορωνοϊού COVID-19 μέχρι και την 31η.12.2021» αναφέρεται χαρακτηριστικά στην τροπολογία.

Παράλληλα, όπως γίνεται γνωστό, η διεκπεραίωση θα γίνεται μέσω του gov.gr, ενώ οι γονείς είναι εκείνοι που αναλαμβάνουν την ευθύνη να καταχωρίσουν τα στοιχεία των παιδιών στην εφαρμογή. 

Η χρηματοδότηση θα προκύψει μέσω επιχορήγησης στην Κοινωνία της Πληροφορίας, ενώ το ακριβές ποσό όπως και οι υπόλοιπες λεπτομέρειες θα καθοριστούν με σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Πηγή: efsyn.gr