• 28 Σεπτεμβρίου, 2021

Ερώτηση 51 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Αδιαφανείς διαδικασίες και υπέρογκες αμοιβές για έργα καθαρισμού δασών

 Ερώτηση 51 βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Αδιαφανείς διαδικασίες και υπέρογκες αμοιβές για έργα καθαρισμού δασών

Αδιαφανείς διαδικασίες και υπέρογκες αμοιβές για έργα καθαρισμού δασών από την ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 51 βουλευτές του.

Με επικεφαλής τον Σωκράτη Φάμελλο οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κάνουν λόγο για μείζον πολιτικό θέμα και σημειώνουν ότι τη φετινή χρονιά που η Ελλάδα βίωσε τη βιβλική καταστροφή των Δασικών Πυρκαγιών, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας παρότι «αναρμόδια» (και κατά δήλωση του πρώην Υφυπουργού κ. Χαρδαλιά) προχώρησε σε αναθέσεις δεκάδων εκατομμυρίων για καθαρισμό σε 18 περιοχές στην Αττική και στο Σέιχ Σου, με επιλεκτική χρήση άρθρων του νόμου 4662/2020, περί κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης, με αδιαφάνεια και ανεξήγητες ρήτρες εμπιστευτικότητας, όπως σημειώνουν οι Βουλευτές.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, σύμφωνα με την αξιωματική αντιπολίτευση, είναι οι εργασίες που διενεργήθηκαν στο περιαστικό δάσος του Σειχ Σου όπου το κόστος επταπλασιάστηκε σε σχέση με την αντίστοιχη σύμβαση που υπογράφηκε από τη δασική υπηρεσία για την ίδια περιοχή.