• 2 Δεκεμβρίου, 2021

Ερντογάν: Ξεριζώσαμε τους Έλληνες “εισβολείς” από το Εσκισεχίρ

 Ερντογάν: Ξεριζώσαμε τους Έλληνες “εισβολείς” από το Εσκισεχίρ

Μιλώντας σήμερα στην ιστορική πόλη του Εσκισεχίρ ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αναφέρθηκε στον ελληνικό στρατό, που πολεμούσε εκεί πριν από έναν αιώνα, χαρακτηρίζοντάς τους «εισβολείς».

«Ο δρόμος μας είναι ο δρόμος του Κιλίτσαρσλάν, τον οποίο χάραξε ο μεγάλος αρχιστράτηγος, που κατέκτησε το Εσκίσεχίρ. Αγαπητή νεολαία, ο δρόμος μας είναι ο δρόμος που χάραξαν οι βετεράνοι και οι ήρωές του Εσκισεχίρ, που με τους μνημειώδεις αγώνες τους ξερίζωσαν τους Έλληνες εισβολείς», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Αδέρφια, περπατάμε αυτόν τον μακρύ και στενό δρόμο ως στελέχη του AKP εδώ και 20 χρόνια. Προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε και τα 84 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς να αποκλείουμε κανέναν, χωρίς να κάνουμε διακρίσεις. Δεν επιδιώξαμε και δεν επιδιώκουμε άλλο σκοπό πέρα ​​από την ενίσχυση της αδελφότητας του έθνους μας. Σήμερα, όπως και χθες, η εγγύηση της σταθερότητας και της ασφάλειας της Τουρκίας είναι το AKP και η Λαϊκή Συμμαχία. Σίγουρα θα επιτύχουμε τον στόχο μας να γίνουμε μία από τις 10 μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο στο τέλος. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε χωρίς να επιβραδύνουμε τους ρυθμούς μας για αυτόν τον σκοπό. Προσπαθούμε να ανεβάσουμε την τουρκική οικονομία με τους πυλώνες των επενδύσεων, της παραγωγής και της απασχόλησης», είπε.