• 21 Απριλίου, 2021

Παράταση lockdown: Κλείνουν τα σχολεία για δυο εβδομάδες σε όλη τη χώρα – Οι περιοχές που μπαίνουν στο “βαθύ κόκκινο”

 Παράταση lockdown: Κλείνουν τα σχολεία για δυο εβδομάδες σε όλη τη χώρα – Οι περιοχές που μπαίνουν στο “βαθύ κόκκινο”

Με την μορφή της τηλεκπαίδευσης θα συνεχιστούν τα μαθήματα στα σχολεία όλης της χώρας για τις επόμενες δυο εβδομάδες (ως τις 29 Μαρτίου) καθώς η κυβέρνηση έκανε δεκτό το αίτημα της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων.

Παράλληλα ανακοινώθηκε παράταση του lockdown ως τις 22 Μαρτίου και προστέθηκαν περιοχές στην λίστα του «υψηλού κινδύνου» δηλαδή στο «βαθύ κόκκινο».

Οι περιοχές που μπαίνουν από αύριο σε σκληρή καραντίνα είναι οι Περιφέρειες Ευρυτανίας, Λέσβου,Χαλκιδικής και οι δήμοι Κατερίνης, Ιωαννίνων, Σκιάθου και Χανίων.

Παράλληλα, παρατείνεται το lockdown μέχρι τις 22 Μαρτίου στις περιοχές που ήδη είναι σε «βαθύ κόκκινο», όπως η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη.

Οι περιοχές είναι οι περιφέρειες Αττικής, Αιτωλοακαρνανίας, Βοιωτίας, Εύβοιας, Φθιώτιδας, Φωκίδας, Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Θεσσαλονίκης, Άρτας και Θεσπρωτίας, Ηρακλείου, Σάμου, Λευκάδας, ο δήμος Καλυμνίων, ο δήμος Ρόδου, ο δήμος Χίου και ο δήμος Ανωγείων.

Για την Καθαρά Δευτέρα ισχύει ό,τι και σήμερα. Δηλαδή, δεν επιτρέπονται οι υπερ-τοπικές μετακινήσεις.

Οι μετακινήσεις με τα SMS 2 και 3 θα γίνονται εντός του δήμου διαμονής ή εντός 2 χιλιομέτρων από την οικία. Για το SMS 6 η μετακίνηση θα γίνεται πεζή ή ποδήλατο.

Κανονικά θα ισχύει και η απαγόρευση κυκλοφορίας όπως ισχύει και σήμερα.

Στην εισήγησή τους, οι λοιμωξιολόγοι πρότειναν επίσης την παράταση του «σκληρού lockdown» στην Αττική μέχρι το τέλος Μαρτίου.