• 19 Σεπτεμβρίου, 2021

Επελαύνει η φωτιά σε Κερατέα και Βίλλια – Συνεχείς εκκενώσεις οικισμών

 Επελαύνει η φωτιά σε Κερατέα και Βίλλια – Συνεχείς εκκενώσεις οικισμών

Πυρκαγιά στη περιοχή Μαρκάτι Κερατέας. .Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021 (EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ)

Συνεχείς εκκενώσεις οικισμών όσο η φωτιά επεκτείνεται με γρήγορο ρυθμό και στα δύο βασικά μέτωπα της Αττικής.

Κερατέα

Η φωτιά ξεκίνησε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρα και συνεχώς επεκτείνεται με κατεύθυνση τον Εθνικό Δρυμό του Σουνίου.

Απειλούνται κατοικίες σε Μαρκάτι, Αγ. Κωνσταντίνο, οικισμοί για τους οποίους έχουν σταλεί μηνύματα για εκκένωση ενώ κάτοικοι παραμένουν σε επιφυλακή ώστε να αντιμετωπίσουν την είσοδο της φωτιάς στις κατοικημένες περιοχές.

Βίλλια

Με διαφορά μισής ώρας από την φωτιά που ξέσπασε στην Κερατέα, εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση στα Βίλλια Αττικής με το 112 να ζητά την εκκένωση 4 οικισμών και τους κατοίκους να καλούνται να μετακινηθούν προς της Ψάθα Αττικής.

Καταγγελίες για εμπρησμό

Ο Δημήτρης Λουκάς, δήμαρχος Λαυρεωτικής, μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης καταγγέλλει εμπρησμό, καθώς υπάλληλος του δήμου είδε ένα λευκό όχημα να βάζει φωτιά σε κάδους στο σημείο όπου ξέσπασε η φωτιά.

Το ίδιο ανέφερε και ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Θανάσης Μακροδημήτρης. Όπως είπε οι υπάλληλοι της υπηρεσίας καθαριότητας είδαν ένα λευκό αμάξι με φιμέ τζάμια, από το οποίο οι επιβαίνοντες πέταξαν κάτι και αμέσως μετά δημιουργήθηκε κάψα στο σημείο.

Σημειώνεται ότι, με εντολή του αρχηγού της Πυροσβεστικής Στέφανου Κολοκούρη, μεταβαίνει στην περιοχή κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Διακοπή Κυκλοφορίας

Η τροχαία από την πλευρά της προχώρησε σε διακοπή κυκλοφορίας προκειμένου να γίνεται ευκολότερα η κίνηση των οχημάτων της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση της φωτιάς στην Κερατέα.

Συγκεκριμένα διακοπή κυκλοφορίας ισχύει για:

Παλαιά λεωφόρος Κερατέας-Λαυρίου από γέφυρα Αδάμ

Λεωφόρος Λαυρίου-Καμαρίζης από περιοχή εργατικών κατοικιών προς οικισμό Αγίου Κωνσταντίνου

Λεωφόρος Λαυρίου-Καμαρίζης από οικισμό Συντερίνα προς οικισμό Αγίου Κωνστατνίου

Λεωφόρος Λαυρίου και Παλαιά Λεωφόρος Λαυρίου

Παράλληλα, διακοπή της κυκλοφορίας  σημειώνεται σε ανώνυμη οδό από την ταβέρνα “Κρύο πηγάδι” προς τον  οικισμό Άγιο Γεώργιο και την
Επαρχιακή οδό Οινόης – Πόρτο Γερμενού από την περιοχή Πόρτο Γερμενό προς Βίλλια, λόγω της πυρκαγιάς.