• 24 Ιανουαρίου, 2021

ΕΟΔΥ: 8.760 μοριακοί έλεγχοι σε 241 δομές πρόνοιας και οίκους ευγηρίας

 ΕΟΔΥ: 8.760 μοριακοί έλεγχοι σε 241 δομές πρόνοιας και οίκους ευγηρίας

Μετά από την αύξηση κρουσμάτων κορωνοϊού που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες σε οίκους ευγηρίας,  ο ΕΟΔΥ προχώρησε τις τελευταίες ημέρες σε χιλιάδες μοριακούς ελέχγους  στις εγκαταστάσεις εκατοντάδων δομών πρόνοιας και οίκων ευγηρίας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, έως και το Σάββατο 22 Αυγούστου είχαν πραγματοποιηθεί συνολικά 8.760 μοριακοί ελέγχοι σε 241 προνοιακές δομές και οίκους ευγηρίας, οι οποίοι θα συνεχιστούν με την ίδια  συχνότητα και  το επόμενο χρονικό διάστημα.

ΕΟΔΥ

Δ. Μιχαηλίδου:Έρχονται επιπλέον μέτρα για την προστασία των ηλικιωμένων στις μονάδες φροντίδας

Το Παράρτημα ΑμεΑ Ρεθύμνου επισκέφθηκε σήμερα η υφυπουργός Εργασίας, αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δόμνα Μιχαηλίδου, συνοδευόμενη από τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον δήμαρχο Ρεθύμνου Γιώργο Μαρινάκη, για να εξετάσει από κοντά τις συνθήκες λειτουργίας σε σχέση με την τήρηση των μέτρων προφύλαξης από τον κορονοϊό.

 Η υφυπουργός Εργασίας απυύθυνε έκκληση προσοχής και εγρήγορσης προς τους εργαζόμενους του Παραρτήματος, που φιλοξενεί κυρίως ηλικιωμένους.

«Πριν από σχεδόν έναν χρόνο, όταν βρισκόμουν και πάλι εδώ, σας είχα συγχαρεί για τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Σήμερα, απαιτείται από όλους μας εγρήγορση και αυστηρή εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, όπως ακριβώς και κατά την πρώτη φάση της πανδημίας. Ως υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τις Περιφέρειες και τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), παρακολουθούμε καθημερινά την κατάσταση στις δομές όλης της χώρας. Έχουμε προβλέψει και έχουμε σχεδιάσει όσα επιπλέον μέτρα απαιτούνται για την προστασία των ηλικιωμένων στις μονάδες φροντίδας και, τις προσεχείς ημέρες, αυτά θα ανακοινωθούν», σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου, συνομιλώντας με τους υπευθύνους της δομής.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Κρήτης κ. Αρναουτάκης, τόνισε: «Ως Περιφέρεια Κρήτης, ακολουθούμε τις οδηγίες των αρμόδιων φορέων για την πρόληψη και τον περιορισμό της COVID-19 και στις δομές που φιλοξενούν ευπαθείς ομάδες. Ενώνουμε δυνάμεις με το υπουργείο Εργασίας και τους φορείς και υποστηρίζουμε με κάθε τρόπο τον κοινό στόχο για την προστασία και την ασφάλεια των ηλικιωμένων μας».

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ