• 16 Μαΐου, 2021

Εμβολιασμοί: Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-39 με AstraZeneca

 Εμβολιασμοί: Μ. Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τους 30-39 με AstraZeneca

Τη Μεγάλη Τρίτη ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των ατόμων ηλικίας 30 με 39 με το εμβόλιο της AstraZeneca, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για τον κοροναϊό. Όπως είπε, από τη επόμενη μέρα θα μπορούν όσοι επιθυμούν να προσέρχονται στα εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να εμβολιαστούν με AstraZeneca.

Με τροπολογία μάλιστα, που θα καταθέσει εντός των ημερών στη Βουλή, επεκτείνεται το πρόγραμμα εμβολιασμού και πλέον θα μπορούν ιδιωτικές κλινικές, πολυιατρεία αλλά και ιδιωτικά θεραπευτήρια, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, να πραγματοποιούν εμβολιασμούς.

Ο κ. Κικίλιας επεσήμανε πως το αμέσως προσεχές διάστημα οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται και κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Όπως είπε, τον Μάιο αναμένεται να έχουν πραγματοποιηθεί 2,5 εκατ. εμβολιασμοί, ενώ τον Ιούνιο αναμένεται να φτάσουμε τα 4 εκατ. εμβολιασμούς.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριο Θεμιστοκλέους, από τις αρχές Μαΐου επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των εμβολιαστικών κέντρων έως τις 10 το βράδυ, ενώ ανάλογα με τις παραδόσεις των εμβολίων, εμβολιασμοί θα διενεργούνται και τα Σαββατοκύριακα.

Σύμφωνα πάντα με τον κ. Θεμιστοκλέους, τον επόμενο μήνα θα ανοίξουν οι πλατφόρμες για τις ηλικιακές ομάδες 40 με 44 και 45 με 49 ετών.

Ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε επίσης στη σημασία του εμβολιασμού, λέγοντας ότι οι μεγάλες ηλικίες που έχουν εμβολιαστεί δεν νοσούν βαριά και έκανε έκκληση σε όλους και ειδικά στις ευπαθείς ομάδες, να εμβολιαστούν.