Ελεύθερος, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ο Κώστας Βαξεβάνης

 Ελεύθερος, χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο, ο Κώστας Βαξεβάνης

Ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο αφέθηκε μετά την απολογία του ο δημοσιογράφος και εκδότης Kώστας Βαξεβάνης με τη σύμφωνη γνώμη της ανακρίτριας του Ειδικού Δικαστηρίου Κωνσταντίνας Αλεβιζοπούλου και της αντεισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ελένης Μετσοβίτου.

Σύμφωνα με το documento, κατά την απολογία του αναφέρθηκε αρχικά στην υπόθεση της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη. Για την υπόθεση αυτή η ανακρίτρια του είχε αποδώσει κατηγορία επειδή ο Kώστας Βαξεβάνης είχε υποβάλλει σε βάρος της εισαγγελέως μηνυτήρια αναφορά, αλλά και για δημοσιεύματα που είχε συντάξει ο ίδιος για την υπόθεση Βγενόπουλου. Απολογούμενος ο κ. Βαξεβάνης είπε στην ανακρίτρια πως είναι «πρωτοφανές να ποινικοποιείται το νόμιμο δικαίωμα του πολίτη να υποβάλλει μήνυση και να δημιουργούνται θεωρίες συνομωσίας πως δήθεν ο δημοσιογράφος είχε δόλο επειδή από αυτή τη μήνυση αυτή η Τσατάνη τιμωρήθηκε πειθαρχικά».

Μεταξύ άλλων ο κ. Βαξεβάνης τόνισε πως η δίωξη του είναι «πολιτική και ανοίγει μια επικίνδυνη μανιέρα που κάνει κακό στο κράτος Δικαίου και την ίδια τη Δημοκρατία,, που κάθε φορά Δικαστές και δημοσιογράφοι θα κατηγορούνται για τη δουλειά τους και όλο αυτό θα βαφτίζεται Δικαιοσύνη».

Τέλος, πρόσθεσε πως στόχος όλης αυτής της προσπάθειας είναι να διωχθεί η ερευνητική δημοσιογραφία η οποία αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας και εγγύηση του κράτους δικαίου.

Σεραφείμ Κοτρώτσος