Καταδικάζει την επίθεση στον Βαξεβάνη ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του – “Είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου”

 Καταδικάζει την επίθεση στον Βαξεβάνη ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του – “Είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου”

Επίθεση από άγνωστο -που τελικώς ταυτοποίησε- καταγγέλλει ότι δέχθηκε ο δημοσιογράφος και εκδότης Κώστας Βαξεβάνης την ώρα που έτρωγε μαζί με την οικογένειά του σε εστιατόριο στην Εύβοια. Από την επίθεση τραυματίστηκε η πεθερά του δημοσιογράφου μπροστά στα μάτια της μικρής του κόρης του. Καταδικάζει την επίθεση ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και σημαντικά στελέχη του κόμματος.

Ο πολιτικός κόσμος με ανακοινώσεις, καταδικάζει την επίθεση που ισχυρίζεται πως δέχτηκε ο κ. Βαξεβάνης και η οικογένειά του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο για “τραμπούκικη” επίθεση

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, καταδίκασε την “τραμπούκικη”, όπως την χαρακτηρίζει επίθεση που δέχτηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και η οικογένειά του χθες στην Εύβοια.

Στην ανακοίνωσή του ακόμη αναφέρει: “Το μέγεθος της αθλιότητας του συγκεκριμένου τραμπούκου είναι τέτοιο, ώστε δεν δίστασε να επιτεθεί στον Κώστα Βαξεβάνη μπροστά στη μικρή του κόρη και να οδηγήσει στον τραυματισμό μέλους της οικογένειας του.

Είναι μια ακόμη επίθεση κατά δημοσιογράφου, με προφανή στόχο την εκδίκηση για την ερευνητική του δουλειά αλλά και τον εκφοβισμό του. Και είναι ένα ακόμη περιστατικό που επιβεβαιώνει το πλήγμα που έχει υποστεί τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα η ελευθερία του Τύπου. Θεωρούμε δεδομένη την άμεση παρέμβαση των αρχών για την σύλληψη του άθλιου τραμπούκου και την τιμωρία του”.

Τέλος, καλεί όλες τις πολιτικές δυνάμεις “να καταδικάσουν απερίφραστα αυτή την άθλια επίθεση που στρέφεται κατά της ελευθερίας του Τύπου και εντέλει κατά της ίδιας της δημοκρατίας”.

Αχτσιόγλου: “Εκφοβιστική επίθεση”

Την επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης καταδικάζει με ανακοίνωσή της και η υποψήφια για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Έφη Αχτσιόγλου.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “Η εκφοβιστική επίθεση που δέχθηκε ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης και μάλιστα μπροστά στα μάτια της μικρής του κόρης είναι απολύτως καταδικαστέα. Η ελευθερία του Τύπου δεν φιμώνεται από τέτοιου είδους επιθέσεις. Εκφράζω την αμέριστη συμπαράστασή μου στον Κώστα Βαξεβάνη και την οικογένειά του”.

Νίκος Παππάς: “Καταδικαστέα η επίθεση”

Καταδικάζει την επίθεση στον Κώστα Βαξεβάνη και στην οικογένειά του, με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει: “Η χθεσινοβραδινή απρόκλητη επίθεση στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και οι σοκαριστικές βιαιοπραγίες σε μέλη της οικογένειάς του – στην ανήλικη κόρη του, στη σύζυγό του και στη μητέρα της – είναι απολύτως καταδικαστέες.

Κάθε δημοκρατική δύναμη οφείλει να τις καταδικάσει. Όπως και ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος με ευκολία χαρακτήριζε “συμμορίες” τους ανθρώπους της ερευνητικής δημοσιογραφίας.

Τα στοιχεία για την ελευθερία του Τύπου στην Ελλάδα και η συνεχής κατρακύλα στους πίνακες των εκθέσεων των διεθνών οργανισμών, αποτυπώνουν ένα μέρος της τραγικής πραγματικότητας. Οι απειλές, οι επιθέσεις, τα συμβόλαια θανάτου, οι δολοφονίες συνθέτουν την πλήρη εικόνα όσων βιώνουν σήμερα οι άνθρωποι του Τύπου.

Ευχόμαστε στη μητέρα της συζύγου του κ. Βαξεβάνη περαστικά”.

Σχετικά Άρθρα