• 5 Δεκεμβρίου, 2020

ΕΛ.ΑΣ: 200 μέλη του ΚΚΕ έστειλαν SMS με κωδικό 1 για να πάνε σε νοσοκομείο!- Πως αιφνιδιάστηκε η αστυνομία- Σταμάτησαν τον Βαρουφάκη

 ΕΛ.ΑΣ: 200 μέλη του ΚΚΕ έστειλαν SMS με κωδικό 1 για να πάνε σε νοσοκομείο!- Πως αιφνιδιάστηκε η αστυνομία- Σταμάτησαν τον Βαρουφάκη

Το Κομμουνιστικό Κόμμα πραγματοποίησε -με υποδειγματικό τρόπο και τηρώντας απολύτως τους κανόνες προστασίας με μάσκες και αποστάσεις- συγκέντρωση έξω από την αμερικανική πρεσβεία θέλοντας με την ολιγομελή παρουσία του να τιμήσει την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Παρά την απαγόρευση των συναθροίσεων, το ΚΚΕ αιφνιδίασε τις Αρχές και βρέθηκε μια ανάσα από την πρεσβεία των ΗΠΑ όπου διαδήλωσε τηρώντας τα μέτρα αυτοπροστασίας.

Ολοι φορούσαν μάσκες και τηρούσαν απόσταση τουλάχιστον 1,5 μέτρου ο ένας από τον άλλο. Αναφερόμενη στον αιφνιδιασμό, η ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε ότι η πλειοψηφία των μελών του ΚΚΕ είχε στείλει SMS στο 13033 για μετάβαση σε νοσοκομείο. Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξηγούσαν πως περίπου 200 άτομα είχαν μετακινηθεί στέλνοντας τον κωδικό 1 στο 13033, με τον ισχυρισμό ότι πηγαίνουν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Αγνωστο παραμένει, βέβαια, αν έγινε έλεγχος στους διαδηλωτές ή πως έγινε, δεδομένου πως πρόκειται για προσωπικά δεδομένα που έχει ειπωθεί πως δεν γίνονται γνωστά και δεν εξειδικεύονται. Οι διαδηλωτές εμφανίστηκαν στο οδόστρωμα της Βασιλίσσης Σοφίας κι ο επικεφαλής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε από τον γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να… διαλυθούν ησύχως. Μάλιστα οι επικεφαλής αξιωματικοί ευχήθηκαν…”χρόνια πολλά” για την επέτειο της εξέγερσης στον Γραμματέα της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Αναφορικά με το γιατί δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα για άσκοπη μετακίνηση, η απάντηση που έρχεται από την Αστυνομία είναι ότι δεν ήθελαν να δυναμιτίσουν το κλίμα από τη στιγμή που έγινε μια ειρηνική συγκέντρωση και μόλις τους ζητήθηκε αποχώρησαν. Πηγές από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, εξηγούσαν πως περίπου 200 άτομα είχαν μετακινηθεί στέλνοντας τον κωδικό 1 στο 13033, με τον ισχυρισμό ότι πηγαίνουν στο νοσοκομείο «Αλεξάνδρα».

Πηγές του ΚΚΕ επιβεβαιώνουν ότι εστάλησαν τα σχετικά SMS, άλλωστε υπάρχουν αρκετά νοσοκομεία στην ευρύτερη περιοχή γύρω από την Αμερικανική πρεσβεία. Η συγκέντρωση και πορεία των μελών του κόμματος ήταν αναμφίβολα…ευρηματική και πέτυχε τον σκοπό της να καταργήσει στην ουσία την απαγόρευση των συναθροίσεων δίχως, όμως, να δίνει λαβές για παραβίαση των υγειονομικών κανόνων.

Η αντίδραση, δε, της αστυνομίας να επιβάλλει πρόστιμο σε γυναίκα που πήγε να καταθέσει ένα λουλούδι στο Πολυτεχνείο, ενώ αιφνιδιάστηκε απολύτως από την αιφνίδια πορεία του ΚΚΕ, δείχνει την αμηχανία των αρχών.

Αργότερα, βέβαια, οι αστυνομικοί απαγόρευσαν στην 9μελή αντιπροσωπεία του Μερα25 να προχωρήσουν επί της Βασιλίσσης Σοφίας προς την Αμερικανική πρεσβεία, με αποτέλεσμα ο Γιάνης Βαρουφάκης και οι βουλευτές του κόμματος να πραγματοποιήσουν καθιστική διαμαρτυρία.