• 28 Ιανουαρίου, 2021

Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Αμπελώνα Λάρισας λόγω Covid-19

 Έκτακτα περιοριστικά μέτρα στον Αμπελώνα Λάρισας λόγω Covid-19

Περιοριστικά μέτρα αποφασίστηκαν εκτάκτως για την Τοπική Κοινότητα του Αμπελώνα Λάρισας, με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα.

Συγκεκριμένα, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, σε συνεννόηση με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόρδα και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου Covid-19, αποφασίστηκαν τα εξής:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 23:00 έως τις 07:00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως live πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο, όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς α΄ βαθμού, οπότε επιτρέπονται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλη την περιοχή, τόσο σε εξωτερικούς, όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών, για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων (αναμένεται έκδοση ΚΥΑ με τις επιχειρήσεις που θα δικαιούνται υπαγωγή στη σχετική ρύθμιση).

Τα περιοριστικά αυτά μέτρα ισχύουν για 10 ημέρες, από τις 06:00 της 10ης Αυγούστου έως και την 20ή  Αυγούστου και ώρα 06:00.

Πηγή: ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ