• 14 Μαΐου, 2021

Έκτακτα μέτρα για το Πάσχα: Εκδόθηκε η ΚΥΑ- Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν και πως

 Έκτακτα μέτρα για το Πάσχα: Εκδόθηκε η ΚΥΑ- Ποιοι μπορούν να μετακινηθούν και πως

Tσουχτερά πρόστιμα ύψους 300 ευρώ για αναίτιες μετακινήσεις και 500 ευρώ για ψευδή παραστατικά προβλέπει η ΚΥΑ για το Πάσχα που εκδόθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής.

Σχετικά με τα δικαιολογητικά που πρέπει να φέρουν μαζί τους οι πολίτες που ταξιδεύουν στην περιφέρεια προβλέπονται τα παρακάτω:

  1. Οι εργαζομένοι στον ιδιωτικό τομέα (μισθωτοί) που μετακινούνται για δουλειά, θα πρέπει να έχουν χαρτί από ΕΡΓΑΝΗ. Αν κατά τον έλεγχο, διαπιστωθεί ότι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας ή σε άδειας, θα τους επιβληθούν τα ανάλογα πρόστιμα. 
  2. Οι ελεύθεροι επαγγελματίες πρέπει να διαθέτουν έγγραφο που να βεβαιώνει την ιδιότητά τους, αλλά και χαρτί που αποδεικνύει το ραντεβού τους.
  3. Οι μετακινήσεις για συγκομιδή προϊόντων, όπως για παράδειγμα το μάζεμα ελιάς, παύει να υφίσταται σαν λόγος μετακινήσης την περίδο του Πάσχα
  4. Οι μετακινήσεις για λόγους υγείας, αποδεικνύεται μόνο με έγγραφο ή παραπεμπτικό από δημόσια δομή.
  5. Οι μετακινήσεις για κηδεία,καθιστά υποχρεωτική την προσκόμιση ληξιαρχικής πράξης κηδείας.
  6. Για μετάβαση στη μόνιμη κατοικία απαιτείται το Ε1, ενώ δεν επιτρέπεται η επιστροφή στα αστικά κέντρα μετά την περίοδο του Πάσχα.

Σημειώνεται ότι η απόφαση προβλέπει διορία 48 ωρών για τις υπερτοπικές μετακινήσεις για τις περιπτώσεις εργασίας, κηδείας ή λόγων υγείας.