• 18 Απριλίου, 2021

Εκπλήξεις στη Βουλή για την αστυνομική βία – Σκληρή αντιπαράθεση με αποκαλύψεις – Τι θα πουν Μητσοτάκης – Τσίπρας

 Εκπλήξεις στη Βουλή για την αστυνομική βία – Σκληρή αντιπαράθεση με αποκαλύψεις – Τι θα πουν Μητσοτάκης – Τσίπρας

Μετωπική σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στην βουλή για την αστυνομική βία. Δέσμη μέτρων αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός. Δριμύ κατηγορώ στον ΣΥΡΙΖΑ για τις συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας. Για αυταρχισμό και για διχαστική πολιτική θα κατηγορήσει ο Αλέξης Τσίπρας την κυβέρνηση. 

Του Σωτήρη Ευσταθίου

Κατόπιν εορτής και με τις προτάσεις του καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου που θα έπρεπε να είχε εφαρμόσει εδώ και περίπου ένα χρόνο η κυβέρνηση, θα προσέλθει ο πρωθυπουργός για να απαντήσει στην επίκαιρη ερώτηση που έχει καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει μέτρα για την αναχαίτηση της αστυνομικής βίας οι οποίες σύμφωνα με πληροφορίες θα βασίζεται στα όσα είχε επισημάνει η επιτροπή Αλιβιζάτου, αλλά είχαν μπει στο συρτάρι του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. 

Ο πρωθυπουργός θα καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει αν επιμένει να στηρίζει τα συλλαλητήρια εν μέσω πανδημίας. Παράλληλα θα τον κατηγορήσει ότι έχει επιλέξει την όξυνση του κλίματος και τον διχασμό της κοινωνίας σε μια ιδιαιτέρως κρίσιμη στιγμή για την χώρα με τα κρούσματα να αυξάνονται και τα νοσοκομεία να βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να δεσμευτεί πως τα κρούσματα αστυνομικής βίας θα αντιμετωπίζονται άμεσα, δίνοντας έμφαση στην πρόληψη, ενώ οι ΕΔΕ που θα διενεργούνται θα διαλευκάνουν άμεσα τις υποθέσεις, όπως συνέβη με τον αστυνομικό που ξυλοκόπησε τον νεαρό που τέθηκε μέσα σε λίγες μέρες σε διαθεσιμότητα. 

  • Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός δεν θα μείνει μόνο στο θέμα της αστυνομικής βίας αλλά θα αναφερθεί και στην υπόθεση του Δημήτρη Κουφοντίνα, επιρρίπτοντας ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζει τον καταδικασμένο πολυισοβίτη. Ιδιαίτερη αναφορά αναμένεται να κάνει και στην κατάληψη του ΑΠΘ σημειώνοντας πως με τον νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση τέτοια φαινόμενα δεν θα επαναληφθούν και θα ασκήσει κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση για το γεγονός πως βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στον χώρο του πανεπιστημίου στηρίζοντας τους καταληψίες.

Τσίπρας: Γνωρίζατε για το ραντεβού των χούλιγκαν

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας θα καλέσει τον πρωθυπουργό να αφουγκραστεί την οργή της κοινωνίας που η κυβέρνηση προκαλεί με τις πολιτικές που εφαρμόζει για την πανδημία και τον αυταρχισμό. Θα υποστηρίξει πως τίποτα δεν θα είχε συμβεί στη Νέα Σμύρνη αν οι αστυνομικοί δεν πήγαιναν απρόκλητα να χτυπήσουν τον νεαρό και θα κατηγορήσει προσωπικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως ενορχηστρωτή της στοχοποίησης στον ΣΥΡΙΖΑ.

  • Ο Αλέξης Τσίπρας θα επιτεθεί στην κυβέρνηση για το γεγονός ότι επιχείρησε να ρίξει την ευθύνη των επεισοδίων στον ΣΥΡΙΖΑ, την στιγμή που το Μαξίμου γνώριζε από την προηγούμενη μέρα για το ραντεβού βίας των χούλιγκαν και θα τονίσει πως στόχος δεν ήταν η αποτροπή των βίαιων επεισοδίων και η προστασία των ειρηνικών διαδηλωτών, αλλά η συκοφάντηση των πολιτικών αντιπάλων.

Επίσης θα αναφερθεί στην άμεση καταδίκη που υπήρξε από την αξιωματική αντιπολίτευση για την επίθεση που δέχθηκε ο αστυνομικός, τονίζοντας πως η βία δεν απαντιέται με βία, σε αντίθεση με την κυβέρνηση που το μόνο που έκανε ήταν να δώσει τα στοιχεία του νεαρού που ξυλοκοπήθηκε για να δικαιολογήσει την αστυνομική βία.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα τονίσει πως η αλλαγή στάση της κυβέρνησης οφείλεται κυρίως στην παταγώδη αποτυχία της αντιμετώπισης της πανδημίας αλλά και στις σημαντικές επιπτώσεις που έχει επιφέρει στην οικονομία. Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισημάνει πως τα συνεχιζόμενα lockdown δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, αντιθέτως έχουν φέρει την κοινωνία στα όρια της, ενώ η χρεοκοπία απειλεί ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις.

  • Θα επαναλάβει το αίτημα του για αυστηρότερους ελέγχους στους χώρους εργασίας, για αποσυμφόρηση των μέσων μαζικής μεταφοράς στα οποία στοιβάζονται καθημερινά οι πολίτες και για  συνταγογράφηση των τεστ για τον Κορονοϊό. Παράλληλα θα χαρακτηρίσει ανεπαρκή τα μέτρα που πήρε η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων και των εργαζομένων.