• 21 Οκτωβρίου, 2021

Έγραψαν ιστορία: Δύο τρανσέξουαλ βουλευτίνες στη γερμανική βουλή

 Έγραψαν ιστορία: Δύο τρανσέξουαλ βουλευτίνες στη γερμανική βουλή

Τέσα Γκανσερέρ και η Νίκε Σλάβικ, κέρδισαν στις γερμανικές εκλογές μια θέση στη Μπούντεσταγκ. Η Γκανσερέρ, βουλευτής  των Πράσινων, ήταν υποψήφια στη Βαυαρία, μπήκε στο κοινοβούλιο κι έγινε η πρώτη  τρανσέξουαλ  ομοσπονδιακή βουλευτής στη Γερμανία. Η Τέσα Γκανσερέρ, αρχικά πολιτεύτηκε ως άντρας, έως το 2019 που πήρε την απόφαση να αλλάξει την ταυτότητά της.

Η Τέσα Γκάνσερερ είχε εκλεγεί μέλος της Βουλής της Βαυαρίας δυο φορές ως άνδρας με το κόμμα των Πρασίνων. Το 2019 έκανε το μικρό της όνομα Τέσα και έγινε η πρώτη διεμφυλική πολιτικός στη χώρα της με έδρα σε περιφερειακή ή εθνική Βουλή.ADVERTISING

«Η ταυτότητα φύλου είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους, προτρέποντας για επικαιροποίηση του νόμου για τα τρανσέξουαλ άτομα ηλικίας άνω των 30 ετών.

Λίγο αργότερα κι ενώ συνεχιζόταν η καταμέτρηση των ψήφων έγινε γνωστό ότι και η Νίκε Σλάβικ κατάφερε να μπει στη γερμανική Bundestag με το κόμμα

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Slawik δήλωσε ότι «ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, αλλά με αυτό το ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα σίγουρα θα είμαι μέλος της επόμενης Bundestag».Λεβερκούζεν – Κολωνία IV.