• 26 Ιουλίου, 2021

ΕΕ: Περισσότερες από 200 εκατ. δόσεις εμβολίου θα σταλούν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος

 ΕΕ: Περισσότερες από 200 εκατ. δόσεις εμβολίου θα σταλούν σε χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος

Πάνω από 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων για τον κορονοϊό αναμένεται να μοιραστεί η «Team Europe» (η Ευρωπαϊκή Ένωση, τα θεσμικά της όργανα και τα 27 κράτη – μέλη), με χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος, μέχρι το τέλος του 2021, ανέφερε σήμερα η Κομισιόν.

Στη Σύνοδο Κορυφής για την Υγεία στη Ρώμη, στις 21 Μαΐου 2021, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, δήλωσε ότι η «Team Europe» θα μοιραζόταν με χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις έως το τέλος του 2021, κυρίως μέσω του COVAX, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση.

Πλέον, όμως, η «Team Europe» βρίσκεται σε καλό δρόμο για να ξεπεράσει αυτόν τον αρχικό στόχο, με 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 που προβλέπεται να μοιραστούν στις χώρες που τις χρειάζονται περισσότερο, μέχρι το τέλος του 2021.

Η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σημείωσε ότι «η Τeam Europe αναλαμβάνει την ευθύνη της να βοηθήσει τον κόσμο να καταπολεμήσει τον ιό, παντού. Ο εμβολιασμός είναι το κλειδί, γι ‘αυτό είναι απαραίτητο να διασφαλιστεί η πρόσβαση στα εμβόλια COVID-19 σε χώρες σε όλο τον κόσμο. Θα μοιραστούμε περισσότερες από 200 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων COVID-19 με χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος έως το τέλος του τρέχοντος έτους».