• 24 Ιανουαρίου, 2022

ECDC: Να μη θεωρηθεί υποκατάστατο του εμβολιασμού των ενηλίκων ο εμβολιασμός των παιδιών

 ECDC: Να μη θεωρηθεί υποκατάστατο του εμβολιασμού των ενηλίκων ο εμβολιασμός των παιδιών

To Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) προχώρησε σήμερα στη δημοσίευση «Προσωρινών Θεωρήσεων Δημόσιας Υγείας» για τον εμβολιασμό των παιδιών κατά του κορονοϊού, σε συνέχεια της σύστασης της Επιτροπής Φαρμάκων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA) για τη χορήγηση του εμβολίου Comirnaty – όπως είναι η επίσημη ονομασία του εμβολίου της Pfizer – σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η έκθεση του Κέντρου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών που διατρέχουν κίνδυνο για σοβαρή νόσηση από COVID-19 θα πρέπει να θεωρούνται ως ομάδα προτεραιότητας για εμβολιασμό, όπως συμβαίνει και σε άλλες ηλικιακές ομάδες.

Το ποσοστό νοσηλείας και το ποσοστό των νοσηλευόμενων περιπτώσεων με COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών έχουν αυξηθεί, αλλά παραμένουν σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα στα παιδιά από ότι στους ενήλικες, προσθέτει το ECDC.

Παιδιά χωρίς γνωστούς παράγοντες κινδύνου είναι επίσης επιρρεπή σε σοβαρή νόσηση και νοσηλεία, επομένως θα μπορούσε να εξεταστεί ο εμβολιασμός όλων των παιδιών ηλικίας μεταξύ 5 και 11 ετών, λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογία του SARS-CoV-2 σε εθνικό επίπεδο.

Οι απόψεις που δημοσιεύονται στο libre.gr είναι προσωπικές και εκφράζουν μόνο τον συγγραφέα.