Δημοσκόπηση Pulse: Στις 19,5 μονάδες η διαφορά

 Δημοσκόπηση Pulse: Στις 19,5 μονάδες η διαφορά

Θετική είναι η αποδοχή της πολιτική της κυβέρνησης τόσο ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας, όσο και προς τα μέτρα στήριξης επιχειρήσεων και εργαζομένων, ενώ αγωνία επικρατεί για την πορεία της οικονομίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Η διαφορά ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ παραμένει σε υψηλά ποσοστά (19,5), ενώ σημαντικός αριθμός ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της ανανέωσης προσώπων στην κυβέρνηση.

Αναλυτικότερα:

Υψηλά ποσοστά ως προς την πρόθεση ψήφου έχει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ. Στο ερώτημα αν τις επόμενες εκλογές είχαμε εθνικές εκλογές, τι θα ψηφίζατε, το 42, 5% απάντησε ΝΔ ενώ μόλις ένα 23% ανέφερε την αξιωματική αντιπολίτευση. Η διαφορά μεταξύ των δυο κομμάτων ανέρχεται σε 19,5 ποσοστιαίες μονάδες.

Σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση, το 54% των πολιτών τα κρίνει θετικά, ενώ το 37% ως μη ικανοποιητικά.

Ευρεία αποδοχή σημειώνει και το έργο της “επιτροπής σοφών, και του λοιμωξιολόγου Σωτήρη Τσιόδρα προσωπικά, στην αντιμετώπιση της πανδημίας με 8 στους 10 Έλληνες να δηλώνουν την ικανοποίησή τους.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός κυβερνητικού ανασχηματισμού, το 59% τάσσεται υπέρ της αλλαγής τη σύνθεσης του υπουργικού συμβουλίου έναντι 45% κατά.

Οι Έλληνες δηλώνουν εξάλλου τη βούλησή τους να «πάνε» διακοπές.

Χρήστος Σταθόπουλος