• 25 Οκτωβρίου, 2020

Αυστηρό διάβημα του Υπ. Εξωτερικών στον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν-Ανακλήθηκε στην Αθήνα ο Έλληνας πρέσβης

 Αυστηρό διάβημα του Υπ. Εξωτερικών στον πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν-Ανακλήθηκε στην Αθήνα ο Έλληνας πρέσβης

Αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας έγινε χθες από το υπουργείο Εξωτερικών προς τον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν, «σε συνέχεια των απολύτως ανυπόστατων και προσβλητικών ισχυρισμών της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ».

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, «σε συνέχεια του διαβήματος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν Ν. Πιπερίγκος, εκλήθη στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του ΥΠΕΞ:

«Σε συνέχεια των απολύτως ανυπόστατων και προσβλητικών ισχυρισμών της κυβέρνησης του Αζερμπαϊτζάν περί δήθεν ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών, σε προσπάθειες στρατολόγησης τρομοκρατών μαχητών και κυβερνοεπιθέσεις από την ελληνική επικράτεια κατά του Αζερμπαϊτζάν, στο πλαίσιο της σύγκρουσης στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, έγινε χθες στο Υπουργείο Εξωτερικών αυστηρό διάβημα διαμαρτυρίας στον Πρέσβη του Αζερμπαϊτζάν.

Σε συνέχεια του διαβήματος, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, κ. Ν. Πιπερίγκος, εκλήθη στην Αθήνα για διαβουλεύσεις, με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια».