• 21 Ιανουαρίου, 2022

Διακόπτεται η Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ σε όσες ιδιωτικές κλινικές δεν αναλάβουν Covid περιστατικά

 Διακόπτεται η Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ σε όσες ιδιωτικές κλινικές δεν αναλάβουν Covid περιστατικά

Με διακοπή της σύμβασης τους με τον ΕΟΠΥΥ απειλούνται οι ιδιωτικές κλινικές που θα δηλώσουν άρνηση να αναλάβουν περιστατικά κοροναϊού σύμφωνα με απόφαση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη.

Από τη Δευτέρα 03.01.22 ενεργοποιείται το επικαιροποιημένο σχέδιο συνεργασίας του Yπουργείου Υγείας με τις ιδιωτικές κλινικές που στοχεύει να ενισχύσει το ΕΣΥ στην Αθήνα με επιπλέον τουλάχιστον 300 απλές κλίνες νοσηλείας για Covid περιστατικά.
Σύμφωνα με το υπουργείο ήδη το ΕΣΥ ενισχύεται από τις ιδιωτικές κλινικές με το σύνολο των κλινών ΜΕΘ, με την αρωγή σε διαχείριση περιστατικών και στις περιοχές όπου υπήρξε ανάγκη στη Βόρεια Ελλάδα και στη Θεσσαλία με ένταξη σε αυτό άνω των 700 απλών κλινών για διαχείριση Covid και non-Covid περιστατικών από ιδιώτες.

“Η μέχρι στιγμής ανταπόκριση των ιδιωτικών κλινικών είναι απολύτως συμβατή με όσα έχει ζητήσει το Υπουργείο Υγείας. Ωστόσο, στις λίγες ιδιωτικές κλινικές που θα δηλώσουν αδυναμία να ανταποκριθούν στο επικαιροποιημένο πρόγραμμα και δεν θα συμμετάσχουν, με απόφαση του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη θα καταγγελθεί η σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ, καθώς δεν υπάρχει λόγος να διατηρείται σύμβαση με κλινικές που αδυνατούν να συμβάλλουν στην παρούσα συγκυρία με διαχείριση και Covid περιστατικών” καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.