• 20 Ιουνίου, 2021

“Δεν φοβήθηκα ούτε στιγμή” – Η συγκλονιστική αφήγηση της πολίστριας που έσωσε τρεις ανθρώπους από πνιγμό στην Πάτρα

 “Δεν φοβήθηκα ούτε στιγμή” – Η συγκλονιστική αφήγηση της πολίστριας που έσωσε τρεις ανθρώπους από πνιγμό στην Πάτρα

Μια 16χρονη πολίστρια της Ν.Ε. Πατρών, η Ντένια Κουρέτα, βοήθησε σήμερα να σωθεί η ζωή δύο ανδρών και μίας γυναίκας, στη θαλάσσια περιοχή του Ρίου.

Η νεαρή, η οποία είναι αθλήτρια στο πόλο, πηγαίνοντας για μπάνιο με την οικογένειά της την περασμένη εβδομάδα, είδε τρεις συμπολίτες της να έχουν παρασυρθεί από τα ρεύματα και να κινδυνεύουν με πνιγμό.

«Όταν βγήκαμε από το αμάξι, άκουσα μια φωνή να φωνάζει ‘’βοήθεια βοήθεια’’. Και αμέσως εννοείται έτρεξα, μπήκα στην θάλασσα να τον βοηθήσω. Και ήταν άλλοι δύο άνθρωποι, μια γυναίκα και ένα κύριος, που τους είχε παρασύρει το ρεύμα, επειδή είχαν πάει να βοηθήσουν τον πρώτο κύριο. Τους είπα να είναι ήρεμοι και να μην πανικοβληθούν. Τους είπα ότι ξέρω για να μην αγχωθούν και να με εμπιστευθούν. Όταν κρίνεται η ζωή σου δεν ξέρω πόσο εμπιστοσύνη μπορεί να έχουν σε μια πιτσιρίκα» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως τόνισε, δημιουργώντας μια αλυσίδα, έβγαλε τους 3 ανθρώπους, 2 ηλικιωμένους και μια 25χρονη, από την θάλασσα.

Πατέλης (σύμβουλος πρωθυπουργού): Όσοι κάνουν διδακτορικό, συνήθως δεν έχουν όρεξη για δουλειά- Είναι αρνητικό

«Είναι μια άσκηση που την έχουμε ξανά κάνει στην προπόνηση. Με ένα άτομο βέβαια, όχι με τρία. Θεώρησα ότι θα μου ήταν εύκολο. Όμως δεν ήταν καθόλου εύκολο. Γιατί το πλοίο και τα ρεύματα ήταν πολύ δυνατά και μας τράβαγαν όλο και πιο πίσω. Και ήταν δύσκολο να τους κουβαλάω και τους τρεις. Άρχισα να κολυμπάω όλο και πιο γρήγορα. Παράλληλα φώναζαν βοήθεια βοήθεια. Προσπάθησα να τους καθησυχάσω. Όταν βγήκαμε στην στεριά, τους ρώτησα αν είναι καλά και αν θέλουν κάτι να πιούνε. Δεν φοβήθηκα καθόλου, καμία στιγμή. Ήμουν σίγουρη ότι θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Είναι η δεύτερη φορά σε διάστημα μικρότερο του ενός χρόνου, που μία πολίστρια της Ναυταθλητικής Ένωσης Πατρών βοηθά στη διάσωση ανθρώπων που κινδύνευαν στη θάλασσα. Κάτι ανάλογο είχε συμβεί το περασμένο καλοκαίρι, με τις αδελφές Μαρία και Ναυσικά Μπαλάτσα, που επίσης αγωνίζονται στη Ν.Ε. Πατρών.

Το συμβάν δημοσιοποίησε με ανάρτησή της στο Facebook η Ν.Ε. Πατρών, που αναφέρει:

«Πόσο υπερήφανοι είμαστε όλοι στη ΝΕΠ, με το ήθος και την αλληλεγγύη που δείχνουν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας! Τελευταίο παράδειγμα αυτό της πολίστριας του συλλόγου, Ντένιας Κουρέτα, η οποία επανέλαβε αυτό που είχαν κάνει πέρσι οι συμπαίκτριές της, Μαρία και Ναυσικά Μπαλάτσα. Τότε τα δυο κορίτσια μας, είχαν σώσει δυο ανθρώπους από βέβαιο πνιγμό στην Πλαζ και σήμερα η Ντένια Κουρέτα έκανε το ίδιο, σώζοντας δυο άνδρες και μια γυναίκα στην θαλάσσια περιοχή του Ρίου.