• 16 Ιανουαρίου, 2021

Αντιδράσεις για τον συνωστισμό στη σύσκεψη υπό τον Υφ. Πολιτικής Προστασίας – Η απάντηση Χαρδαλιά (εικόνες)

 Αντιδράσεις για τον συνωστισμό στη σύσκεψη υπό τον Υφ. Πολιτικής Προστασίας – Η απάντηση Χαρδαλιά (εικόνες)

Αρνητικά σχόλια προκάλεσαν στο διαδίκτυο και τα social media οι φωτογραφίες από τις συσκέψεις και τις επισκέψεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά στην Ξάνθη και την Καστοριά, δύο περιοχές που έχουν πληγεί “ασύμμετρα” από την πανδημία.

Ως γνωστόν, η Καστοριά έχει ήδη τέσσερις νεκρούς, ενώ ολόκληρα χωριά στην ευρύτερη περιοχή έχουν μπει σε καραντίνα, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην Ξάνθη, με την περιοχή του Εχίνου να έχει αποκλειστεί.

Παρόλα αυτά στις φωτογραφίες που βλέπετε ο κ. Χαρδαλιάς κυκλοφορεί ως …άτρωτος, βγάζει selfie αγκαλιά με άγνωστα άτομα χωρίς να φοράει ο ίδιος μάσκα, ή συσκέπτεται με εκπροσώπους τοπικών φορέων, της τοπικής αυτοδιοίκησης και βουλευτές του νόμου (δύο εξ αυτών είναι και γιατροί!), χωρίς να τηρούνται οι αποστάσεις των 2-3 μέτρων. Οι δε μάσκες, όπως φαίνεται, χρησιμοποιούνται μάλλον για…εφέ, αφού ούτε σωστά φοριούνται, ούτε απ΄ όλους.

Ο Ν. Χαρδαλιάς απάντησε για τη σύσκεψη στο δημαρχείο Μύκης - ΕΜΠΡΟΣ
Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη με τον υφυπουργό Ν. Χαρδαλιά στη Νεάπολη ...
Δηλώσεις στην ΕΡΤ – ο ένας πάνω στον άλλο για ένα πλάνο!
Κορωνοϊός: Στην Κοζάνη ο Χαρδαλιάς – Άλλη μια εβδομάδα καραντίνα ...

Η “Φωνή της Ροδόπης” γράφει χαρακτηριστικά:

Περίπατο πήγαν τα μέτρα προφύλαξης για τον κορωνοϊό στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (29/3) στο Δημαρχείο Μύκης στη Σμίνθη Ξάνθης, παρουσία του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, για το ζήτημα του Εχίνου.

Στη φωτογραφία από τη σύσκεψη, φαίνεται ότι τίποτα από τα προβλεπόμενα που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς δεν τηρήθηκε. Συναθροίσεις άνω των δέκα ατόμων, αποστάσεις μικρότερη του ενός μέτρου και αρκετοί συμμετέχοντες χωρίς γάντια. Η ανευθυνότητα σε όλο της το μεγαλείο.

Εικόνα
Σύσκεψη στην Ξάνθη- Χωρίς μάσκα ο κ. Χαρδαλιάς, ενώ οι βουλευτές τις φορούν …για τα μάτια
Εικόνα
Η selfie του κοροναϊού!!!

Όπως αναμενόταν, οι φωτογραφίες σχολιάστηκαν δεόντως. Χαρακτηριστικό είναι το δηκτικό σχόλιο της δημοσιογράφου Δήμητρας Φωτιάδου:

Το θέμα πήρε διαστάσεις στην Ξάνθη και σχολιάστηκε αρνητικά ακόμα και από τον περιφερειακό σύμβουλο ΜΙχάλη Αμοιριδη: Για μια φωτογραφία με τον Υφυπουργό κο Χαρδαλιά όλοι μαζί σαν τις πάστες σαρδέλες; Ένας δεν τους ενημέρωσε για τις αποστάσεις ασφαλείας και τους περίεργους γύρω γύρω; κατά τα άλλα η καραντίνα στον Εχίνο θα σώσει… αλλά ποιους; κρίμα για μια φωτογραφία κρίμα.

Η απάντηση Χαρδαλιά

Στο θέμα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στην καθημερινή ενημέρωση για την εξέλξη του κοροναϊού.

O κ. Χαρδαλιάς είπε χαρακτηριστικά πως τηρούνταν τα μέτρα καθώς όλοι οι παρευρισκόμενοι φορούσαν γάντια και μάσκες, ενώ όλοι οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ βγήκαν έξω αμέσως μετά το στιγμιότυπο και η απόσταση που είχαν μεταξύ τους μπορεί να μην ήταν δύο μέτρα αλλά τουλάχιστον ενάμιση.

«Δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό σε αυτή τη μάχη και εργαζόμαστε γρήγορα και σκληρά», είπε.

«Ας μην προσπαθούμε να εξειδικεύσουμε και να δημιουργήσουμε είδηση μέσα από μια διαδικασία που όλοι υπηρετούμε με συνέπεια», τόνισε χαρακτηριστικά.