Βελόπουλος για Ιερώνυμο:  “Η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους”

 Βελόπουλος για Ιερώνυμο:  “Η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους”

Ο πρόεδρος του κόμματος Ελληνική Λύση απαντά στη δήλωση-παρέμβαση του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου, ότι κανείς πολιτικός δεν μπορεί να κάνει υποδείξεις στον εκκλησιαστικό χώρο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο, αναφέρεται:

«Για την Ελληνική Λύση, η Εκκλησία είναι το σύνολο του λαού, του Κλήρου και της Ιεραρχίας. Η δήλωση λοιπόν του Αρχιεπισκόπου μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Κανένας πολιτικός δεν μπορεί να δώσει οδηγίες ούτε στον κλήρο, ούτε στην ιεραρχία. Όπως και η ιεραρχία δεν θα πρέπει να οδηγεί τους πιστούς σε συγκεκριμένους πολιτικούς χώρους.

Δυστυχώς όμως, η δήλωση του Αρχιεπισκόπου εργαλειοποιείται προεκλογικά από τη ΝΔ και τον ίδιο τον Κ. Μητσοτάκη».

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα το πρωί ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε αυστηρό μήνυμα μετά τις έμμεσες προτροπές του Κυριάκου Βελόπουλου για αποδοκιμασίες πιστών κατά πολιτικών το Πάσχα, πως η Εκκλησία έχει σταθερές γραμμές και δεν θα κάνει αυτό που λέει είτε ο Βελόπουλος είτε οποιοσδήποτε πολιτικός.

«Έχουμε σταθερές γραμμές, τον λόγο του Θεού. Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο Βελόπουλος ούτε οποιαδήποτε πολιτικός. Σεβόμαστε τους άνθρωπους» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ιερώνυμος τονίζοντας ότι «αυτές τις ώρες είναι απαραίτητη η συνεργασία, κοιτάμε πώς μπορούμε να πάμε μπροστά».

Όπως σχολίασε, επίσης, «αυτές είναι άγιες μέρες και δεν πρέπει να τις χαλάμε με μικροπρέπειες». Παράλληλα έστειλε το μήνυμα ότι «η Εκκλησία μας καλεί όλους να αγαπά ο ένας τον άλλον, να σέβεται ο ένας τον άλλον».

«Υπάρχει ο λόγος του Θεού, η Εκκλησία λέει δεν κάνω διακρίσεις. Πρέπει να καταλάβουμε ότι υπάρχει διαφορά στην αντιμετωπίση των θεμάτων. Αλλιώς τα βλέπει ο πολιτικός και αλλιώς ο πιστός. Εμείς αγαπάμε όλους τους ανθρώπους» συμπλήρωσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

«Είναι η ώρα που πρέπει να σκεφτόμαστε σοβαρά. Η πατρίδα μας έχει ανάγκη από συνεργάτες και συνεργασία» συμπλήρωσε ο κ. Ιερώνυμος και κατέληξε ότι η Εκκλησία κινείται «πάντα με αυτό που μας λέει το Ευαγγέλιο και ο λόγος του Θεού».

Σχετικά Άρθρα